Grondspeculatie voorkomen

14 april 2020

Henry Mentink, de oprichter van My Wheels, het eerste autodeel platform, heeft weer een nieuw initiatief gelanceerd. Hij wil dat de aarde Werelderfgoed wordt waar we met elkaar voor zorgen. Om dit idee kracht bij te zetten heeft hij de grond van ‘zijn’ Veerhuis in Varik uit de handel gehaald en wil hij het landgoed ontwikkelen tot een community Land Trust. Als iedereen dit zou doen dan levert dat de 7 miljard wereldburgers jaarlijks zo’n 18.000 euro op. Doe je mee?

Zo werkt het

Een kijkje in de toekomst

Met drie bekende Nederlanders heeft Henry vanuit 2035 teruggekeken naar dit jaar. Hoe de wereld er mooier uit ziet als we anders met de Aarde omgaan en het niet meer als verdienmodel zien maar als dienmodel. Wij dienen de Aarde en zij dient ons.

Met Ad Broere keek hij naar het basisinkomen. We denken dat Rutger Bregman ergens tussen 2020 en 2035 wel premier wordt en tot een nog slimmer basisinkomen komt: Het omgekeerde basisinkomen.

Kees Klomp zegt letterlijk dan de huidige economie stuk is. Met hem keek hij terug naar de problematiek van boeren die geconfronteerd worden met stikstof en nu Corona. De grondprijs (nu hoge pachtprijzen) is de sleutel voor een omslag bij boeren.

Met Lex Bohlmeijer ging Henry vorig jaar naar de Beurs en de UNESCO in Amsterdam. In dit artikel lees je hoe we het geld laten composteren.

 

Doe mee en koop ook 1 of meer m2 voor EUR 82! 

Of ga 3 mei op de koffie bij Henry.

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha