The purpose and the future of work

4 april in Amsterdam, inloop vanaf 18.30 uur.

Is de invulling en verdeling van werk zoals wij die kennen nog wel van deze tijd? Of vraagt onze snel veranderende samenleving om een revaluatie? Kom luisteren hoe De CEO van DSM Feike Sybesma denkt over de toekomst van werk.


De huidige opvatting van werk staat om verschillende redenen onder druk. Robotisering en de opmars van kunstmatige intelligentie maakt veel banen overbodig of verandert de aard van het werk ingrijpend – ook voor hoger opgeleiden. Tegelijkertijd moeten we door demografische verschuivingen juist langer werken. Bedrijven staan onder grote druk om te veranderen en vragen grote flexibiliteit van hun personeel. En de nieuwe generatie werknemers stelt andere eisen aan een baan: er wordt minder belang gehecht aan geld, aan zinvol en uitdagend werk des te meer.

Hoe ziet ons werkende leven in de toekomst eruit? Is de klassieke opvatting van een vaste baan houdbaar in tijden waarin de omstandigheden snel veranderen? Weten we nog wel wat we met onszelf aan moeten, als we door robotisering en automatisering veel minder hoeven te werken? Hoe zorgen we ervoor dat de lasten en lusten van werk eerlijk worden verdeeld? Hoe kunnen we naast de economische ook de maatschappelijke meerwaarde van werk ontsluiten?Kosten: €15,- inclusief twee drankjes

Na de lezing is er de mogelijkheid om een daghap voor €13,50 te eten in restaurant De Nieuwe Poort. Reserveren kan via horeca@denieuwepoort.org.

Als aanjager van de Werkvereniging zet smaakmaker Roos Wouters de behoeften van Modern Werkenden op de kaart en maakt inzichtelijk wat deze snelgroeiende groep nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren op een arbeidsmarkt in beweging. In die hoedanigheid is ze ook deelnemer aan het ondernemerspanel van BNR Nieuwsradio.

Kies je programma

Nieuwe Poort

Locatie:

Nieuwe Poort
Claude Debussylaan 2,
1082 MD Amsterdam

 

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha