De platformeconomie groeit

2 juli 2018

Als je nog twijfelt over de impact van technologische ontwikkelingen op de economie, kijk dan even naar dit plaatje. In deze afbeelding zie je de 100 meest waardevolle beursgenoteerde merken volgens de laatste Forbes ranking. Roze overheerst.

De top 5 bestaat uit platformen. Hoewel Apple natuurlijk ook nog hardware maakt. En de anderen ook een klein beetje. Nog indrukwekkender en misschien ook wel zorgelijk is de procentuele waardestijging in één jaar tijd.

  • Apple +8%
  • Google +30%
  • Microsoft +21%
  • Facebook +29%
  • Amazon +31%

Wat zegt dit?

De platformeconomie is bezig aan een niet te stuiten opmars en heeft grote impact op de toekomst van werk. Smaakmaker Robert Went pleit daarom in Mastering the digital transformation voor een inclusieve robotiseringsagenda.

WIN initiatiefnemer Irmgard Bomers bezocht in januari 208 vier van de vijf genoemde techbedrijven en schreef er een blog over. Het was nog voor alle gedoe over Facebook en de aankondiging van Amazon dat ze (ook) in de medicijnenbusiness stappen. Onder de noemer ‘watching big brothers’ deelt ze haar kennis en ervaring van dit bezoek vanuit een WIN WIN WIN perspectief. Interesse? Bel haar gerust (06-26146446).

Ontwikkelingen in de platformeconomie kun je volgen via de Platformrevolutie van Martijn Arets. Hij gaf ook de voorzet voor deze blog.

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha