Nieuwe Dikke Ikken

17 juli 2018

Over die nieuwe DIKKE IKKE…

Werken in netwerken betekent je werk anders organiseren. Op een andere manier, zodat je in minder tijd en met minder geld en energie méér resultaat behaalt. Dat wil toch zeker iedereen?

IK wel. IK wil werk doen waar IK goed in ben. Zinvol werk doen, wat MIJ inspireert en wat IK leuk vind. En waar IK het beste uit MEZELF kan halen. Als IK vrij, creatief en zelfstandig kan werken, dan hebben mijn baas of mijn klanten het meeste voordeel en plezier van MIJ. Zijn zij DIK tevreden en verdien IK er ondertussen een lekkere DIKKE boterham aan.

Die uiteindelijke beloning is de waardering die IK krijg, in geld of in natura. Ja, daar word ik uiteindelijk graag dik van. Een nieuwe DIKKE IKKE. Want grappig is dat IK, ondanks die zo toegenomen DIKTE, niet klem kom te zitten. IK houd juist meer ruimte over. Die nieuwe DIKKE IKKE in de recente blog van Irmgard is vooral iemand die in zijn hoofd lekker DIK is en aan zichzelf denkt. Aan waar hij (of zij) goed in is en waar anderen dus het meest aan hem hebben. Noem het maatschappelijk verantwoord.  DIK, maar tevens juist hartstikke behendig en flexibel. Hij zit in een flow, ruikt en ziet kansen. Hij werkt, maar dat niet alleen. Hij ‘eet, drinkt, lacht en geniet’ tegelijkertijd. Niet toevallig is dat precies de slogan van grand café DE DIKKE IKKE in Leeuwarden. Tijd, geld en ruimte genoeg om daar eens langs te gaan.

DIKKE IKKE, een nieuwe geuzennaam?

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha