Nieuwe ankers

7 oktober 2023

Nieuwe Ankers is een nieuw, journalistiek interviewkanaal dat op zoek gaat naar diepgaand begrip van de grote vraagstukken van deze tijd. Initiatiefnemer en interviewer is Paul van Liempt, o.a. bekend van BNR radio. Via Youtube kun je wekelijk interessante gesprekken volgen.

In deze zoektocht richten ze zich op de overlappende gebieden van economie, geopolitiek, psychologie, kunstmatige intelligentie, technologie, klimaat, onderwijs, digitalisering en cultuur. Met mensen uit de wetenschap, het beleid en de praktijk hopen ze met die unieke aanpak van gebaande paden af te wijken. Dat kan alleen als disciplines elkaar doorkruisen, silo’s worden doorbroken en over grenzen heen wordt gekeken. En onderwerpen altijd met oog voor de historische context worden bekeken. Met deze aanpak hopen ze meer mensen te betrekken bij de snelle transities van deze tijd, door een poging te wagen complexe vraagstukken helder en duidelijker voor het voetlicht te brengen.

Nieuwe Ankers wordt gemaakt door Paul van Liempt (Initiatiefnemer en interviewer), Camiel Notermans (producent), Rob Vermaas (regie) & Karin Campagne (visagie).

In deze aflevering met Bas van Bavel is goed het win-win-win model te herkennen (markt, staat én burgers). Alleen jammer dat hij zegt geen voorbeelden te kennen. Dat is gek, want er zijn in Nederland al honderden coöperatieve initiatieven in allerlei sectoren door burgers gestart. In het WIN netwerk hebben we bijvoorbeeld met de coöperatie 2Ping een goed voorbeeld van samenwerking tussen burgers, staat en markt.

Kies je programma

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha