Lunchseminar onderwijsachterstandenbeleid
Op dinsdag 13 juni organiseert de Onderwijsraad een lunchseminar. Joppe de Ree en Karen van der Wiel van het Centraal Planbureau houden een inleiding over Een empirische evaluatie van het onderwijsachterstandenbeleid in het primair onderwijs.
Eind april 2017 verscheen in het kader van het interdepartementale beleidsonderzoek onderwijsachterstandenbeleid een notitie over dit onderwerp. Voor de interdepartementale werkgroep heeft het CPB onder andere onderzoek gedaan naar de doelmatigheid van de impulsgebiedentoeslag in het primair onderwijs. De inleiders gaan in op deze analyse. Aan bod komen de causale effecten van achterstandsmiddelen op de leerprestaties van de doelgroep, zoals op de CITO eindtoets, het schooladvies, zittenblijven, en de leerprestaties in het vervolgonderwijs. De resultaten op de leerprestaties en de interpretatie van die resultaten worden in de presentatie toegelicht.
Aanmelden
Deelname aan het lunchseminar is gratis. U dient zich wel van tevoren aan te melden. Dit kan door een e-mail te sturen naar bijeenkomsten@onderwijsraad.nl. Vermeld in uw mail alstublieft uw naam, functie, organisatie en contactgegevens.
Aanmelden kan tot 7 juni 2017. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Na 7 juni worden de bevestigingen verstuurd en hoort u van ons of u inderdaad deel kan nemen aan het lunchseminar.
WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten.
In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.
Prins Willem Alexanderhof 20 in Den Haag
Locatie: Den Haag