Lifehack | Natuurlijk werken

7 juni 2020

Het boek Wat een geluk, een lifehack voor je werk‘  is een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de proeftuin voor de toekomst van werk. Het boek bestaat uit drie delen: IK, WIJ, IK & WIJ. Hieronder lees je een hoofdstuk uit deel 3 (IK & WIJ): Natuurlijk werken.

Natuurlijk werken

“Tijd is een illusie en geld een dooddoener. Er is tijd en geld genoeg.”

Tijd is subjectief en relatief. Als je werk doet dat tegenstaat dan kruipen de minuten voorbij. Dit kost veel geld, want tijd is ook geld. Als je gepassioneerd met iets bezig bent dan vliegt de tijd. Meer tijd in hetzelfde steken betekent niet meer resultaat. Je houdt dus tijd over voor andere doelen.
Met geld alleen los je geen problemen op. Meer geld geeft maar veertien dagen voldoening. Dan ben je eraan gewend. Te veel en te weinig tijd of geld is wel de bron van veel ellende. Door tijd ook als een variant van geld of geluk te zien waarmee je waarde kunt creëren, openen zich nieuwe wegen. De lifehack voor je werk is op deze manier ontstaan.

Met de lifehack ga je stapsgewijs jouw werk anders organiseren. Je krijgt steeds meer vertrouwen en oog voor bestaande waarden waarop je kunt voortborduren. Daardoor wordt het steeds eenvoudiger om win-win-win situaties te creëren. Innovatie ontstaat als er waarden worden verbonden waarvan je nooit dacht dat die samen zouden kunnen functioneren. Het resultaat is energie en waardering in materiële en immateriële zin. Je bemerkt bij jezelf een ontwikkeling van (ver)oordelen naar (ver)wonderen, omdat je:

  • Werk & privé moeiteloos combineert
  • Ruimte hebt voor betaald & onbetaald werk
  • Beweging & rust in je werk ervaart

Het verlangen naar een andere manier van werken is groot. Het is aan jou om er werk van te maken. Je hebt daarvoor nu tenminste drie triggers gekregen waarmee je direct kunt beginnen. Ik? Ja jij.

Weetje: 1% verbetering van de productiviteit en gezondheid in Nederland levert dat de schatkist jaarlijks 9 miljard euro op.

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha