Kunstmatige intelligentie maakt creatiever

23 maart 20 uur

Bijna elke week wordt er weer een nieuwe, baanbrekende toepassing van kunstmatige intelligentie gelanceerd. Uitgerekend de creatieve industrie, waarvan juist lang werd gedacht dat ze niets te duchten hadden van denkende machines, staat voor een revolutie. Creativiteit was immers een uiting van menselijke emotie en intuïtie. Maar de resultaten van intelligente tekensoftware als Midjourney en Dall-E en het chatprogramma GPT-3 zijn verbluffend – en dit is pas het begin. Moeten de kunstenaar en ontwerper zich opnieuw uitvinden? Tegelijkertijd kun je je ook afvragen hoe interessant een kunstzinnige of originele creatie is als er geen mens meer aan te pas komt. Want bestaat er überhaupt wel zoiets als originaliteit en dus creativiteit door een machine? En misschien nog wel interessanter is de vraag: kunnen ontwerpers deze technologie inzetten om zélf creatiever te worden?

MET IN DIT PROGRAMMA
Bas van de Poel
Mede-oprichter en Innovation Director bij Modem

Locatie:
Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. In de nieuwe economie gaan welvaart en welzijn hand in hand. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha