Het geld ligt op straat

9 november 2017

Het thema van de College Tour Westland sprak smaakmakers Mireille van Velzen en Harry Doensen aan. Op 30 november mogen zij hun initiatief ‘Pizzafietsen in het Westland’ pitchen. Ze hopen daarmee budget te krijgen om het op de markt te brengen. Je kunt erbij zijn!

Pizzafietsen

Kinderen die bij Mireille logeren willen altijd Pizzafietsen, een woord dat ze zelf hebben bedacht. Het is ooit begonnen als een spontane actie van Mireille om met een logeetje op de fiets ingrediënten voor een pizza te halen bij stalletjes van tuinders. In het Westland vind je heel veel stalletjes met lokale producten langs de weg. De actie is uitgegroeid tot een initiatief om de Westlandse producten breder onder de aandacht te brengen via beschreven fietsroutes met veel extra’s.

Mireille en Harry hebben elkaar ontmoet tijdens bijeenkomsten van de WIN Werkkring en ondertussen samen één complete route uitgewerkt.  Een mooi voorbeeld van werken in netwerken, een ondernemende manier van samenwerken in de context van de nieuwe economie. Voor de opstart hebben ze geld nodig voor het:

  • ontwikkelen van een website;
  • uitzetten van verschillende fietsroutes
  • produceren van educatieve filmpjes
  • maken van een boek met de routes en recepten

Met de opbrengst van de verkoop van de routes en het boek denken ze de routes te kunnen onderhouden.

De volledige motivatie voor de pitch:
Pitch motivatie College Tour Westland

De WIN Werkkring Westland komt elke 2e woensdag van de maand bijeen. Kom gerust een keertje langs om kennis te maken.

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha