Het goede leven & de vrije markt – lezing

30 september 19.30u Universiteit Leiden – gratis toegankelijk / aanmelden niet nodig

Wat gebeurt er met een samenleving als allerlei maatschappelijke sectoren steeds meer in termen van de markt worden uitgelegd? Wat doet het met de kwaliteit van onze relaties als mensen zichzelf en elkaar als homo economicus opvatten en zij zichzelf gaan begrijpen als producerende, consumerende en concurrerende individuen?
In gesprek met filosofen uit alle tijden – van Aristoteles tot Heidegger, van Kant tot Arendt en van Bentham tot Latour toont filosoof Ad Verbrugge een prikkelend perspectief op de prangende vragen van vandaag.

Spreker:
Dr. Ad Verbrugge, docent Sociale- en Culturele Filosofie en Filosofie van de Economie, Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is medeoprichter en voorzitter van de vereniging Beter Onderwijs Nederland (BON) en Centrum Ethos

Zaal 019 Lipsiusgebouw

Locatie:
Zaal 019
Lipsiusgebouw
Cleveringaplaats 1
Leiden

 

 

 

 

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha