Global Donut Day

De Donuteconomie is een belangrijke inspiratiebron voor steeds meer mensen, organisaties en steden die werken aan een samenleving met voor iedereen een eerlijke, sociale basis, binnen veilige ecologische grenzen. De gemeente Amsterdam heeft de Donuteconomie omarmt met een Community Wealth programma. Dit is de paraplu waaronder bijvoorbeeld WIN Werkt en United Economy in Amsterdam haar activiteiten uitvoert, o.a. met lokaal geld projecten. De missie van de Amsterdam Donut Coalitie is lokale veranderaars met elkaar te verbinden, gezamenlijke inspanningen zichtbaar te maken en zo de regio ‘in de donut’ te helpen.

Het is weer tijd voor het jaarlijkse Donut Festival! Na het succes van de Amsterdam Donut Dagen en de Donut Deal Dag pakken we dit jaar groter uit dan ooit tevoren. Op 13 november vieren we samen met maar liefst 27 andere plaatsen in de wereld de eerste Mondiale Donut Dag! Van Brazilië tot Beijing, van Melbourne tot Roemenië en van Mexico-Stad tot Amsterdam. Overal hebben Donut communities zich aangemeld om samen de eerste Donut Dag te organiseren. En met de Save the Date is de deur opengezet voor nog meer plaatsen en netwerken om zich aan te melden!

Het wordt een dag van lokale activiteiten en wereldwijde verbinding. Er komt een internationaal programma van DEAL met ruimte voor onze gebruikelijke activiteiten. In Amsterdam organiseren wij een avondprogramma met overdag ruimte voor partners en pioniers om het podium te pakken, zoals bij De Groene Hub. Hier zijn verschillende WIN-ers bij betrokken.

Activiteiten vanuit De Groene Hub

08.45 uur: inloop met koffie, thee en….

09.00 uur: levendige opening waar we de donut in stappen

09.30 – 11.30 uur: impact tour: zien is geloven! Ervaar de impact die we maken door het mee te beleven en in gesprek te gaan met de verschillende initiatiefnemers van onze projecten, zoals de Bike Kitchen, Quick Fix Brigade, GFE en Groen Gas, Maak en naai atelier en het filmlab met live radio van Johnson!

10.00 – 11.30 uur: livecast online opening Global Donut Day met presentatie van Kate Raworth.

11.30 – 12.30 uur: living lab sessie samen met Rob Shorter van het DEAL team (Dougnut Eocnomics Action Lab) en Rosa Tibosch van de Amsterdam Donut Coalitie. We starten gezamenlijk met de online deelnemers van het global festival en daarna gaan we in breakouts uiteen om de waarde van grassroot Living Labs verder te verkennen en hoe we elkaar hierin nog meer kunnen versterken.

Lunch wordt verzorgd.

‘s Avonds gaat het programma verder vanuit Pakhuis de Zwijger.

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha