Filosofie en economie – serie bijeenkomsten

31 maart – Huub Brouwer – Hoeveel ongelijkheid is verantwoord
31-03-2020 om 20:00 uur uur in Prinsenkwartier, Agathaplein 4, Delft

Economische ongelijkheid neemt toe. Lees de boeken van Thomas Piketty. Echter: wat je ook doet, toch zal er altijd ongelijkheid bestaan. Wanneer is zij constructief en wanneer werkt zij nadelig, en voor wie? Kun je ongelijkheid in inkomen en vermogen zomaar vaststellen? Hangt dit niet af van hoe je het bekijkt? Is ongelijkheid erg of hangt dat ook af van hoe je het bekijkt? Studies zeggen dat de gezondheid, criminaliteit in egalitaire landen anders zijn dan in landen met grotere verschillen qua inkomen en vermogen. De vraag is: hoe kan het veranderen? Kan de onzichtbare hand van het vrije marktdenken dit? Met Huub Brouwer onderzoeken we deze kwesties.

Er zijn 11 bijeenkomsten en 9 gastsprekers. Deze vinden plaats van 21 januari tot en met 21 april 2020. De avonden beginnen om 20:00 uur en zijn steeds op dinsdag. De locatie is het Prinsenkwartier. Er is ruimte voor maximaal 50 cursisten. Met jouw bijdrage worden de onkosten gedekt. Wij vragen €7,50 per bijeenkomst, €60,- voor de hele reeks.

Wil jij meedoen? Meld je dan aan via info@prinsenkwartier.nl
Je kunt het cursus bedrag overmaken naar NL24 RABO 0300 0138 33 tnv cooperatieve Prinsenkwartier. Wil je een avond komen: vermeld dan bij de betaling voor welke avond het is.

In  “Wat een geluk, een lifehack voor je werk”  wordt op een praktische manier beschreven wat je zelf kunt doen om een bijdrage te leveren aan een economie waarin welzijn & welvaart hand in hand gaan.

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. In de nieuwe economie gaan welvaart en welzijn hand in hand. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

Kies je programma

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha