Fake News Festival

6 nov 10-18 uur

Wat is waar? Kan ik dit bericht wel geloven? Hoe kom ik daar achter? Je zou denken dat deze vragen alleen van dit internettijdperk zijn, maar niets is minder waar. Daarom organiseert de KB op zondag 6 november het Fake News Festival.

 

Programma van het Fake News Festival

Tijdens het Fake News Festival ontdek je dat fake news al in de middeleeuwen werd verspreid, onderzoek je samen met Bellingcat hoe nepnieuws gemaakt en gedeeld wordt, leer je in een toffe theaterworkshop hoe jij kunt liegen alsof het gedrukt staat en maak je in verschillende lezingen kennis met de wereld achter nepnieuws. Ook kun je een paneldiscussie bijwonen onder leiding van Evelien van Rijswijk over complottheorieën, karaktermoord en oorlogspropaganda, leer je meer over deep fakes van het Rathenau Instituut, kun je een kijkje nemen bij de juicy bar met sterke verhalen, en nog veel meer. Bekijk het blokkenschema voor het totale overzicht.

De entree is EUR 12,50 pp.

Locatie:
Koninklijke Bibliotheek
Prins Willem Alexanderhof 5
Den Haag

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. In de nieuwe economie gaan welvaart en welzijn hand in hand. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha