Ethisch ondernemen met Ware Winst

1 februari 15-17u Utrecht

De kracht van de Common Good balans bij biologische food-coöperatie ODIN. In 2017 heeft Odin als eerste bedrijf in Nederland een goedgekeurde ‘common good’ balans opgemaakt. Deze middag gaan we in op de weg naar een dergelijke goedkeuring en wat je hier
mee kunt….. de Ware Winst van Ethisch Ondernemen.

ODIN, een food-coöperatie met idealen
De mensen van Odin geloven dat je met elke euro die je uitgeeft aan boodschappen een keuze maakt én mede bepaalt hoe de wereld eruit ziet. Odin is een coöperatie met 23 eigen winkels, een groothandel, een bezorgdienst en ruim 250 afhaalpunten. Daarnaast hebben zij een eigen imkerij en boerderij. Al sinds de oprichting in 1983 koopt men direct in bij boeren, tuinders, bakkers, slagers, wijnboeren, pastamakers, chocolatiers en andere kwaliteitsproducenten.

Iedereen kan mede-eigenaar worden van de coöperatie. Hierdoor is Odin eigendom van ruim 7.500 leden en hun aantal groeit snel.
Het programma
15.00
Ontvangst door onze gastheer Eric Leltz
Eric is docent en auditor Hogeschool Utrecht en Vicevoorzitter van de Vereniging Economy for the Common Good Nederland.
15.15
Odin en de gecertificeerde Common Good Balans
Theo Boon, directeur Odin zal vertellen over Odin en haar idealen en zal ingaan op vragen als: • Waarom een ‘Common Good’ balans? • Waar moet je opletten op weg naar de goedkeuring? • Wat kun je met een goedgekeurde balans?
16.00
Het proces van start tot certificaat
Irene Muller is de eerste gecertificeerd ECG-consultant in Nederland. Zij zal ingaan op vragen als • Wat is een ‘Common Good’ balans precies? • Hoe gaat het ontwikkelings- en auditproces om te komen tot een ECG Certificaat ?
16.15
Dialoog en afronding
Je bent van harte uitgenodigd !

Aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan deze middag verbonden.

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

Hogeschool Utrecht

Locatie:
Hogeschool Utrecht

 

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha