Duurzaam lintje voor Jan Jonker

6 september 2016

Op Duurzame Dinsdag heeft Jan Jonker als enige wetenschapper een Duurzaam Lintje ontvangen uit handen van Prinses Laurentine. Met zijn boek over Nieuwe Business Modellen laat hij zien hoe idealisme & zakelijkheid hand in hand kunnen gaan. Het is een eervolle blijk van waardering voor zijn voortdurende inzet om onderzoek en praktijk te verbinden op weg naar het duurzaam inrichten van de samenleving.

 

duurzame-dinsdag-winnaars-2016WIN geen finalist, wel bij de speeddate in de Tweede Kamer

WIN is niet doorgedrongen tot de finale, maar was wel bij de uitreiking en de speeddata in de Tweede Kamer. Een mooie kans om meer bekendheid te geven aan WIN. Er zijn heel veel initiatieven rondom het thema duurzaamheid, zelfs eentje die smaackmakers heet. Daarbij valt het op dat de people kant is ondervertegenwoordigd. Daarom zijn we volgend jaar gewoon opnieuw van de partij.

 

Het initiatief Smaackmakers van Natascha Kooiman
Smaackmakers werkt aan het verduurzamen van ons voedselsysteem en eetpatroon, daar waar we impact maken: in horeca en (bedrijfs)restaurants. Dat is waar wij onze eetgewoontes vormen en waar wij ze willen veranderen. In Nederland alleen worden vele miljoenen maaltijden per dag geserveerd. Met lobby richting overheid, een plaatsje in de UNEP/FAO adviesraad en ‘in het veld’ met een pilot, gaan we voor aanbod met meer plantaardig en minder dierlijk voedsel én andere belangrijke verduurzamingsstappen. Dat betekent een enorme verkleining van de footprint. En bij bedrijven ook nog hogere productiviteit, tevredenheid en betrokkenheid en gezondere medewerkers, en dus minder verzuim. www.smaackmakers.nl

Bekijk de terugblik op Duurzame Dinsdag.

 

 

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha