DonutDeal Lokaal Geld

23 oktober 2022

In de Groene Hub in Amsterdam ZuidOost openden econoom Kate Raworth en duurzame gebiedsontwikkelaar Anne Stijkel op 18 oktober de DonutDeal Dag 2022 door symbolisch de uitdagingen van de planeet te verbinden aan lokale sociale initiatieven. ‘s Avonds werden in Pakhuis de Zwijger 13 DonutDeals ondertekend en werd Anne Stijkel als initiatiefnemer in het zonnetje gezet.

In de ochtend was er bij Coöperatie de Groene Hub een open sessie van Lokaal Geld Zuidoost, Amsterdam Nieuw-West, CirQulair Banksysteem en Amsterdam City Rights

Stappen zetten met lokaal circulair geld en de Donut

Aan wie gun jij jouw geld? In ons huidige geldsysteem vloeit geld wat de regio in komt er direct weer uit. Dit kan anders en moet eerlijker. Lokaal Geld is een tool om te bouwen aan een Donut economie. Het creëert meerwaarde in onze omgeving, met spelregels die we met elkaar bepalen. Tijdens de sessie gaan we in gesprek met initiatiefnemers, bestuurders, onderzoekers, ondernemers, ongedocumenteerden en andere geïnteresseerden – over lokale waardestromen en hoe we elkaar hier kunnen versterken.
De sessie bestaat uit 3 delen:
Deel 1: kennissessie met uitwisseling tussen verschillende initiatieven.
Deel 2: focus/Donut Deal sessies in breakouts gericht op Nieuw-West, Zuidoost en ongedocumenteerden in de stad. En het CirQulair Banksysteem, een multinationale parallelle economische gemeenschap.
Deel 3: wat voor deal kunnen we sluiten voor dit lerende platform en wat wordt onze vervolgstap?

Hoogtepunt voor WIN was de ondertekening van de DonutDeal Lokaal Geld

 

Daarmee realiseerde het Living Labteam met smaakmakers Doede Simonides, Elisabeth Werter en Maartje Bos een nieuwe stap in de ontwikkeling van 2Ping, zoals zij hun lokale geld genoemd. Met de ondertekening ontstaat er een verbinding met Amsterdam Nieuw-West (Makkies), AMS Institute (onderzoekspartner) en de Groene Hub (Donut Deal Expertise Centrum).

 

Kies je programma

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha