De Europese Centrale Bank en jij

Wat weet jij over de machtigste instelling van Europa?

Vrijdag 17 september, 15-17 uur op ZOOM


De Europese Centrale Bank is misschien wel het machtigste instituut van Europa. Ze creëert geld en laat de economie stromen zonder goedkeuring van nationale overheden. Juist daarom zou jij ook je mening moeten kunnen delen over haar beslissingen. Maar op welke manier kan dat eigenlijk?

Een unieke kans om je stem te laten horen! European Citizens Bank nodigt iedereen die kennis wil opdoen over de Europese Centrale Bank uit om op 17 september mee te praten over vier belangrijke thema’s:

  1. Wordt ons geld veiliger van een digitale euro? Het debat over Central Bank Digital Currencies
  2. Wat staat er op het spel in het EU begrotingsdebat? De rol van monetair en begrotingsbeleid
  3. Zou de centrale bank direct geld moeten geven aan burgers? Burgers, centrale banken en de economie
  4. Doet de Europese Centrale Bank genoeg voor het klimaat? Klimaatdoelen, duurzaamheid en het bedrijfsleven

Vier sprekers zullen de bovenstaande onderwerpen inleiden met een korte pitch. In de tweede helft van de workshop leren deelnemers in kleine groepen over een onderwerp naar keuze en gaan ze in gesprek met de sprekers.

AANMELDEN

Op is op! Er zijn 80 plekken te vergeven. Aanmelden voor het evenement kan tot 17 september door het onderstaande formulier in te vullen.

Vervolg burgerraad 2-3 oktober

Het evenement is ter voorbereiding op de online burgerraad op 2-3 oktober. Tijdens deze tweedelige workshop maken burgers en professionele begeleiders concrete voorstellen voor de ECB. Deze voorstellen worden gepresenteerd door twee leden van de burgerraad aan de leden van het Europese Parlement. Inschrijven kan tot 20 september. Meer informatie en inschrijving vind je hier.

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. In de nieuwe economie gaan welvaart en welzijn hand in hand. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha