Boecop Blogs #9 Op weg naar het WIN Werk(t) Festival

30 juli 2017

De Boecop. Ken je ‘m nog? De kerk die nu ook dienst doet als ontmoetingscentrum, service center voor maatschappelijke meerwaarde, expositieruimte en expertisecentrum, podiumplek voor de lokale bevolking. Het is de centrale plek in het idyllisch dorp De Steeg, aan de voet van de Veluwezoom. En tevens de locatie van het afgelopen WIN Werk(t) Festival 2017. Was je erbij, zoals tientallen andere WIN-ners? Of heb je er over gelezen in deze serie Boecop Blogs?

 

Op zoek naar een nieuwe proeftuin

Traditioneel en niet voor niets vindt het festival plaats op 21 maart. Ook volgend jaar, op woensdag 21 maart 2018. Op de eerste voorjaarsdag. Symbolischer kan haast niet. Nieuwe lente, nieuw begin. Met een frisse en nieuwe kijk op de toekomst van werken. En nieuwe kansen natuurlijk.  Kansen op nieuw werk bijvoorbeeld of vernieuwing binnen je bestaande werk, gewoon omdat je met nieuwe contacten en frise ideeën naar huis gaat. 21 maart 2018 is tevens de dag van de gemeenteraadsverkiezingen. Een dag van keuzes maken en je stem laten horen. Uitdaging dus om ook het verkiezingsthema in het dagprogramma te verwerken.  Heb jij misschien een idee?

Nog even terug naar het begin. We hebben de Boecop-kerk destijds omgedoopt tot ‘Proeftuin voor de toekomst van jouw werk’. Het zou onze vaste locatie voor het WWF worden. Dachten we. Maar inzichten en voorkeuren veranderen, zo leert een enquête onder de deelnemers. Meer centraal in Nederland dan die Veluwezoom, zo zei een grote meerderheid.  En dus zijn we driftig op zoek.

Wel weer een proeftuin natuurlijk. Met aandacht, tips en mogelijke opstapjes voor vernieuwing in je werk. En dat via workshops en andere actieve vormen van samenwerken en samendoen.

Ideeën?

Heb je ideeën voor locatie, programmaonderdelen, vorm, inhoud en invulling van #WWF18? Wil je graag zelf een bijdrage leveren? Laat het dan weten en vul de enquête in. Dan houden we zeker rekening met jouw wensen. Deelnemen aan de organisatie kan via de Part-up WIN Werk(t) Festival, een leuke manier om ervaring op te doen met een nieuwe vorm van samenwerking. Voor de promotie van het festival gebruiken we #WWF18 op social media. Fijn als jij dit ook doet.

Jaap Luikenaar is gangmaker van de WIN Werkkring Eindhoven en schrijft ‘Boecop Blogs’ in en rond het WIN Werk(t) Festival.

Kies je programma

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha