BNR Werkgeversdebat

Op woensdag 17 januari 2018 organiseert BNR Nieuwsradio in samenwerking met Centraal Beheer het BNR Werkgeversdebat: Hoe houden we 8,5 miljoen medewerkers duurzaam inzetbaar? Nieuwe tijden vragen om nieuw werkgeverschap. Werkgevers krijgen steeds meer te maken met vergrijzing, flexibilisering en digitalisering. Hoe zorg je dat alle medewerkers – jong én oud – de juiste skills voor de toekomst hebben?  En wie is eigenlijk verantwoordelijk voor duurzame inzetbaarheid; de werkgever, of moet de medewerker hier juist het initiatief nemen?

Op deze en nog veel meer belangrijke vragen krijgen we antwoord tijdens het BNR Werkgeversdebat. Met sprekers uit bedrijfsleven, politiek en belangenorganisaties, in inspirerende keynotes en stevige paneldiscussies. Meld je nu aan!

Kom op woensdag 17 januari naar het BNR Werkgeversdebat in Amsterdam.

 

SPREKERS

GLENN VAN DER BURG

Glenn van der Burg is ondernemer, auteur en spreker. Hij is gespecialiseerd in duurzame inzetbaarheid, leiderschap en arbeidsparticipatie. In zijn werk probeert hij mensen beter te laten presteren en gelukkiger te maken. Van der Burg schreef twee boeken: Boven het maaiveld en Management Mythes.

JEROEN KLUYTMANS

Jeroen Kluytmans is manager employability bij DSM. In deze functie is hij verantwoordelijk voor alle initiatieven op het gebied van duurzame inzetbaarheid bij het chemiebedrijf. Voorop hierin staat dat vitale medewerkers gelukkiger zijn en zo beter in staat zijn bij te dragen aan de doelen van DSM.

AUKJE NAUTA

Aukje Nauta is bijzonder hoogleraar Employability in Work Relations aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast adviseert ze bedrijven over diverse HR-onderwerpen, zoals inzetbaarheid, arbeidsrelaties en sociale innovatie. Eerder was Nauta onder meer plaatsvervangend kroonlid bij de SER.

MARIËTTE PATIJN

Mariëtte Patijn is vicevoorzitter van de FNV. Ze werkt al sinds 1990 bij de vakbond en heeft diverse functies vervuld. Zo zette ze zich tussen 2008 en 2013 in voor uitzendkrachten en anderen met onzeker werk. Daarvoor werkte Patijn als vakbondsbestuurder in de detailhandel en de voedingsindustrie.

DENNIS WIERSMA

Dennis Wiersma is Tweede Kamerlid voor de VVD. Binnen de fractie houdt hij zich bezig met de arbeidsmarkt en aanverwante thema’s als inkomen, ontslagregelingen, werknemersverzekeringen en de AOW. Eerder werkte Wiersma bij pensioenuitvoerder PGGM en was hij voorzitter van FNV Jong.

PRESENTATOR DIANA MATROOS

Diana Matroos is presentator en dagvoorzitter. Op BNR Nieuwsradio is ze de vaste vervanger van Roelof Hemmen. Eerder presenteerde ze BNR Zakendoen. Ook staat Matroos regelmatig voor de camera’s van RTL Z. Ze begon haar journalistieke carrière als redacteur bij RTL Nieuws.

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

CR Dauphine

Locatie:

Café Restaurant Dauphine
Amsterdam

 

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha