Blog – Vakantie voorbij

25 augustus 2013

Waar kijk jij naar uit?

Alles begint weer op gang te komen. Een mooie tijd om nieuwe projecten te starten en beloftes waar te maken. Of kijk je al weer uit naar de volgende vakantie? Word je met de neus op de feiten gedrukt: geen perspectief op een baan, terug naar je werk waarin je het eigenlijk niet meer zo naar je zin hebt, een functie die je boven het hoofd is gegroeid, onvoldoende inkomsten, een relatie die niet houdbaar is et cetera. Op een verjaardagsfeestje dit weekend zag ik alle smaken voorbijkomen.

De realiteit

Juli en augustus zijn heerlijke maanden om de werkelijkheid even niet onder ogen te hoeven zien.Lastige vragen voor je uit te schuiven, even de boel de boel te laten. Maar de realiteit komt dan vaak extra hard aan. Niet voor niets stijgt het ziekteverzuim na de vakantieperiode boven het gemiddelde. Hoe ik er in zit? Vol energie, maar dat betekent niet dat alles rozengeur en maneschijn is. Mijn verwachting, dat de zakelijke activiteiten in de zomer door zouden lopen, is niet uitgekomen. De groei is lager dan verwacht en een aantal geplande activiteiten is vanwege gebrek aan belangstelling niet doorgegaan. Werk aan de winkel dus.

Tegelijkertijd zijn er weer volop kansen. Op de LinkedIngroep komen de echte discussies tussen smaakmakers op gang (dank @Leo en @Bart). Het WIN-boek is gedrukt, de co creatie trajecten zijn zeer leerzaam en inspirerend, er is hulp voor de opbouw van een databestand en het to-do-lijstje puilt weer uit. Bovendien staat mijn agenda vol met energie gevende afspraken.

Waar kijk ik naar uit?

Een greep uit de eerste week: 4 september: een hele dag in Breda op de netwerk introductiedag van de Performatory, een samenwerking met smaakmakers Anke en Suzanne. Op 6 september mijn halfjaarlijkse Dreamday. Een dag voor mijzelf, om terug- en vooruit te kijken. Ik heb me ingeschreven voor de workshop Mindful Ondernemen op 9 september met Claudia Wallenburg. Een geweldige vrouw, die ik heb leren kennen tijdens de Ondernemersweek van de KvK. Werken in netwerken optima forma. Ik hoop op 4 en 9 september veel andere smaakmakers te ontmoeten.

Heb jij moeite om op gang te komen? Teveel of juist te weinig om handen? Geen perspectief? Het collegiale (net)werkverband van smaakmakers is er ook om jou te helpen. Weet je niet hoe je daar gebruik van moet maken? Neem dan contact op. Bruis je van de energie? Maak dan ook anderen deelgenoot van je aanpak en laat ze delen in jouw succes. Bijvoorbeeld op de LinkedIngroep Smaakmaker.

Deze blog illustreert een paar principes van werken in netwerken: Durf te vragen.

Meer blogs lezen? Vraag het gratis kleurige WIN e-Boek aan of klik op Maak je keuze en kies de categorie WIN Blogs.

Deel dit bericht!

@werkinnetwerken #zdha