Blog – The day after

22 maart 2015

Over zeven redenen om blij te zijn

Het is achter de rug: de presentatie van mijn nieuwe boek Natuurlijk Werken, met praktijkverhalen over smaakmakers. Een kleine gebeurtenis in de context van veel mooiere dingen die ik gisteren heb ervaren tijdens het 2e SmaakmakerFestival. Vooral dat oud en nieuw elkaar nodig hebben en dat echt niet alles hoeft te veranderen.

De sessie van de Weconomy Experience zal vol, vooral met mannen. Slechts één man (stoer Wim!) waagde zich aan de zangworkshop van Rinette. Maar dat maakt helemaal niet uit. Rinette kreeg het voor elkaar dat alle aanwezigen –geoefend en ongeoefend- in canon zongen over meloenen, bananen en kiwi’s. Als je er niet bij bent geweest, dan klinkt het banaal. De werkelijkheid is anders.

Ik heb veel redenen om blij te zijn.

– de reactie van mijn dochters “leuk om in het echt te zien waar jij het altijd over hebt” (Margot) en (Eva, die er vorig jaar ook bij was) “veel professioneler dan vorig jaar” en Stef “Volgend jaar moeten er meer managers komen”

–  de oprechtheid bij de deelnemers “het werkt, ik merk het, al begrijp ik nog steeds niet hoe” (Evelien), “Wat heb je toch een prachtig product ontwikkeld en het wordt nog steeds mooier” (Ineke), zoveel leuke gesprekken gehad (Clyde), je voelt de energie van anders werken (Reina)

– de mooie mix van smaakmakers: qua leeftijd en geslacht, koppels, alle gangmakers, smaakmakers van het 1e uur en veel nieuwe gezichten, waaronder Thijs van Hutten (uitgenodigd als winnaar van de HR Top100).

– het enthousiasme en de verbinding met initiatieven zoals Nederland Kantelt (Nynke) en het Kantelingsalfabet (Richard); een waardevolle kruisbestuiving.

– de bijvangst: Jaap heeft zijn co-creatieteam voor Fête de la Nature compleet, Pauline stof voor haar Stichting, de support voor een volgend WIN boek (Jan) en een record aantal nieuwe smaakmakers op één dag (7!)

– de spontane support online (veel reacties via Twitter, Facebook, LinkedIn, Mail). De #SMF15 en #zdha (ze doen het al) hebben hun nut bewezen

-Maar het allermooiste is de bevestiging dat de WIN Principes werken en dat de WIN Slogan klopt “Makkelijker kunnen we het niet maken. Wel leuker!”

Natuurlijk blijft er nog veel te wensen over. Als ik mij zelf terug zie in het filmpje dat gemaakt is van de overhandiging van het 1e exemplaar van Natuurlijk Werken, dan ga ik nu echt aan de slag met mijn gewicht. Voor de zomer een paar kilo er af, want anders kloppen mijn illustraties niet meer met de werkelijkheid.

 

Irmgard bomers blogt iedere maand over zaken die haar werk raken.

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha