Biohacking meetup – Bitcoin, Blockchain (& Biohacking)

Bitcoin en blockchain. Als digitaal geld de toekomst is, is bitcoin dan de munteenheid van de toekomst? Wat is bitcoin eigenlijk? Wat zijn alternatieven van bitcoin? Hoe werkt de onderliggende blockchaintechnologie?

Wat is de relatie tussen deze technologieën met biohacking?

Je kan denken aan het dragen van je bitcoinwallet in een onderhuidse chip. Of dat je naar andere verdienmodellen gaat, zoals het gebruik van virtualrealitytrainingen per seconde afrekenen. Of biometrische identificatie voor contracten die met blockchaintechnologie worden ondersteund.

Spreker
Peter Joosten organiseert de Biohacking Meetups. Hij is blogger, biohacker en een menselijk proefkonijn. Tijdens deze meetup geeft hij een introductie van biohacking, het thema en de spreker.
De spreker van de avond is Krijn Soeteman. Hij is wetenschapsjournalist, radio- en TV maker. Krijn is ook betrokken bij de Bitcoin Wednesday Meetups en schreef eerder voor Tweakers artikelen over bitcoin en blockchain.

Dit zijn de thema’s van de avond:

• Wat is bitcoin?
• Wat is etherium (en wat zijn andere alternatieve digitale valuta)?
• Wat is blockchain?
• Wat heeft bitcoin en blockchain te maken met biohacking?

Opzet van de avond:

19.00 Inloop (en spelen met tools in de Permanent Future Lab)
19.30 Introductie in biohacking
19.45 Bitcoin & Blockchain
20.45 Q&A
21.00 Afsluiting

 

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

Permanent Future Lab - Seats to meet

Locatie:

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha