WIN Interview – Harmonie tussen werk en privé
“Ga niet op zoek, want dan vind je het niet”
Soms ontmoet je mensen waar je echt jaloers op bent. Mensen die schijnbaar moeiteloos hun tijd indelen en bewaken. Veel verschillende dingen doen, actief zijn op sociale media en ook nog afspraken nakomen. Marjolein van Braam Morris is haar naam. Betekenaar en expert op het gebied van visual recording. Een bijzondere naam en een bijzondere vrouw.
In Nederlands Indië zijn de achternamen van haar voorouders Van Braam en Morris samengevoegd. Een voorouder uit de Morris-tak is een van de ondertekenaars van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring (4 juli 1776). Dit is een van de feiten over haar die je niet vindt op het Internet. Marjolein beschrijft namelijk op www.marjoleinsflow.nl de ontdekkingstocht naar haar eigen kracht.
Een zoektocht
Marjolein werkte als communicatieadviseur in loondienst. Van haar voornemen om daarnaast leuke dingen te doen kwam niets terecht. Het werk dat ze deed kostte haar zoveel energie, dat ze geen puf meer had om daarbuiten actief te zijn. Communicatie was het dus niet, maar wat dan wel. “Iets voor mijzelf”. Het werd een coachopleiding en daarmee ging een nieuwe wereld als zelfstandige professional voor haar open. Nu zou ze kunnen laten zien wat ze écht te bieden had. Al snel kwam ze er achter dat dit niet eenvoudig is. Continue kijken naar de buitenwereld: waar is vraag naar, hoe kan ik mijn geld verdienen; mijzelf verkopen. Allemaal buitenkant. Het voelde niet goed. Steeds nadrukkelijker liet haar binnenkant van zich horen. Daar bleek haar grootste puzzelstuk te zitten.
Delen
Ze heeft zichzelf tijd gegeven om de binnenkant te ontdekken. Haar advies: ga niet op zoek, want dan vind je het niet. Ga zeker niet op zoek naar een “work/lifebalance”, want dan ben je altijd aan het wegen. Dat kost nodeloos veel energie. Er hoeft maar iets te gebeuren en je bent uit balans. Waar het om gaat is harmonie in je leven. Dat begint met je intuïtie te volgen en je ervaring te delen met anderen. Door te delen komen er dingen op je pad die je niet voor mogelijk houdt. In haar geval bleek de uitkomst “visual recording” te zijn: de essentie van wat er gebeurt vangen in een tekening. Mensen op een zichtbare manier bewust te laten worden van de essentie, dat wat belangrijk is. Het is de kern van haar werk geworden, met daaromheen elementen uit het communicatie- en coaching vak. Ze voelt zich als een vis in het water. Dat bleek ook tijdens het SmaakmakerFestival, waar ze haar talent als betekenaar liet zien.
Droom?
Wat zou het mooi zijn als iedereen tekenen (weer) als 2e moedertaal zou inzetten en we elkaar daardoor beter begrijpen!
Irmgard Bomers interviewt regelmatig smaakmakers over werk in netwerken.