Open data bijeenkomst

Locatie: Ministerie van Binnenlandse Zaken – Turfmarkt 147 – Den Haag
Datum: vrijdag 15 december 2017
Startijd Gebruikersbijeenkomst: 12.30 uur (inloop & lunch)
Borrel & hapjes in de Skylounge: 16.30 uur

Deze bijeenkomst is interessant voor data-eigenaren, data-hergebruikers en iedereen die professioneel of uit interesse bezig is met (open)overheidsdata. Tijdens deze dag is er genoeg ruimte voor interactie en het uitwisselen van tips, ervaringen en ideeën.

Reviewronde High Value Datalijst
11.00 – 12.30 uur
Na het opstellen van de high value datalijst is door KING en diverse kemeenten en kennisorganisaties een prakijkbeproeving uitgevoerd. In deze review houden we de bestaande high value datalijst tegen het licht en kijken we welke updates en doorontwikkelingen hierop mogelijk zijn. Organisaties die hebben meegedacht bij het opstellen van de datalijst of die gebruik maken van de datalijst zijn uitgenodigd om deel te nemen aan deze reviewronde.

Voorlopig Programma

12.30 – 13.15 Inloop & Lunch

13.15 – 13.30 Hayo Schreijer (data.overheid.nl) introductie & nieuwste ontwikkelingen

13.30 – 14.00 Joop Bruurs (Drechtsteden) – ontstuitling financiële data binnen de Drechtsteden

14.00 – 14.30 Edwin Terink (Schiphol) – Open Data Schiphol

14.30 – 14.50 Pauze

14.50 – 14.15 Frank Verschoor & Jochem van den Berg – Van buiten naar binnen inrichten van het open data proces

15.15 – 15.45 Mark Gooskens – Toepassing met open data: Boer en Bunder

Aanmelden is noodzakelijk

Om veiligheidsredenen kunnen wij alleen personen toelaten die zich vooraf hebben aangemeld. Wij verzoeken u dan ook om uw aanwezigheid (en die van collega’s die met u meekomen) vooraf aan ons door te geven door aanschaf van een ticket of door te te mailen data@koop.overheid.nl. Let op: identificatie met een geldig identiteitsbewijs is tevens noodzakelijk om toegang te krijgen tot het gebouw.

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

Ministerie van Binnenlandse Zaken

Locatie:
Ministerie van Binnenlandse Zaken
Turfmarkt 147
Den Haag

 

Deel dit bericht!

@werkinnetwerken #zdha