WIN WIN WIN formule

Globalisering, automatisering en individualisering hebben op grote impact op alle facetten van ons leven. Zeker ook op ons werk.
We realiseren ons dat het idee 20 (jaar school) – 40 (jaar werken) – 20 jaar (genieten) al lang niet meer de realiteit is en daar worstelen we massaal mee.
Dé oplossing bestaat niet, maar de WIN WIN WIN formule helpt je een heel eind op weg. Met als resultaat meer vertrouwen, meer tijd en genoeg geld om die dingen te doen die je belangrijk vindt. Daarmee heb je de randvoorwaarden gecreëerd om niet alleen in je werk, maar ook privé en in maatschappelijk opzicht actief te blijven. Zolang je wilt. Nu én in de toekomst.

Ontdek de ruimte

Meervoudige waarde creëren door het combineren van persoonlijk, economisch en maatschappelijk belang

Met het WIN Werk(t)plaatje

Het WIN Werk(t)model is gebaseerd op het bekende Pareto-principe. Het is een resultaat van zeven jaar met smaakmakers een informele proeftuin vormen voor de toekomst van werk.

Persoonlijk belang (IK): creëer 20% ruimte voor ontwikkeling/vernieuwing in je werk
Door te focussen op zaken waar je goed in bent en gebruik te maken van ICT, ontstaat er veel ruimte. Reserveer daarvan 10% voor formeel leren en 10% voor informeel leren (zie WIN To Do suggesties). Je ontdekt spelenderwijs hoe de nieuwe economie werkt en hoe je daar je voordeel mee kunt doen door te werken volgens de WIN Principes van natuurlijk werken.

Maatschappelijk belang (WIJ): 20% van een (doel)groep is voldoende om een beweging tot stand te brengen.
Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. In de WIN Werk(t) Kring vind je mensen die zich willen blijven ontwikkelen en bereid zijn hun kennis te delen. We noemen ze smaakmakers. Als je jouw 20% waarde laat zien, dan vind je de mensen die jou helpen je doel te realiseren.

Economisch belang (IK & WIJ): 80% van het resultaat wordt bepaald door 20% van de oorzaken.
Wat is jouw 20%? En die van je bedrijf/organisatie/afdeling/project? Waar wil je een bijdrage aan leveren? Als je het antwoord hebt, dan kun je met een gerust hart 80% van de dingen waar je je druk over maakt aan anderen overlaten. Die 80% is er namelijk al en kun je beter gebruiken, dan je er zelf druk om te maken. De focus komt te liggen op de zaken waarmee jij/je afdeling/bedrijf/organisatie het verschil wilt maken; meerwaarde creëert. De ruimte daarvoor ligt vooral buiten de eigen organisatie/sector. Dit deel van je werk organiseer je in netwerken, door steeds opnieuw tijdelijke formaties te vormen rondom een gemeenschappelijk doel.

Als jij jouw waarde laat zien, dan gaan smaakmakers op een natuurlijke manier deel uitmaken van jouw netwerk. Je eigen netwerk bestaat uit een combinatie van zakelijke en privérelaties:
Mensen uit je vak/kennisgebied, inspiratoren/contacten via social media,connecties je leef- en werkervaring ((ex)collega’s), familie/vrienden en contacten in de hobbysfeer.

Zetje nodig?

We delen maximaal onze kennis, maar soms is dat onvoldoende om (werk)patronen te doorbreken. Een zetje helpt dan. Voor slechts EUR 60,50 per jaar ontwikkel je jezelf als professional in de nieuwe economie via WIN WIN WIN Zelfontwikkeling. Op jouw eigen tempo en wijze.