Webinar Naar een duurzaam zzp-stelsel

14 februari 14.30-15.15 uur

De discussie over de plek van de zelfstandigen in ons fiscaal, sociaal arbeidsbestel is actueler dan ooit. Zijn het de ‘vrije werkenden’, voor wie het goed is wanneer er een vorm van basis bescherming en voorziening komt? Of zijn het ondernemers die vooral gebaat zijn bij veel verantwoordelijkheid. Met alle vormen die er tussen in zitten.
Dé zzp’er bestaat niet. Dat weten we. Moet er dus een gedifferentieerd beleid komen of juist niet? Neemt het huidige kabinet de juiste (tussen)stappen? Wat zou een vervolg moeten zijn? Moet er een ‘derde statuut’ komen? Hoe ligt deze discussie in Europees verband?

ZiPconomy hoofredacteur Hugo-Jan Ruts gaat hierover in gesprek met Mei Li Vos (lijsttrekker PvdA voor de Eerste Kamer) en Mirjam de Blécourt. Mirjam de Blécourt is een toonaangevende arbeidsrechtadvocaat en staat op plek 9 van de VVD Eerste Kamer advieslijst.
Zie ook het artikel over nieuwe vormen van werk.

Dit webinar is onderdeel van de Zipconomy Webinar Week van 11 tm 15 februari

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

 

Locatie: Online

Deel dit bericht!

@werkinnetwerken #zdha