WeMakeTheCity in de Bijlmer

Van 17 tm 23 juni vindt het WeMakeTheCity Festival plaats. Een week lang staat de hele Metropoolregio Amsterdam in het teken van urgente stedelijke vraagstukken én oplossingen. WeMakeThe.City is veel tegelijk: een uitnodiging, een manifest, een podium, een living lab, een coalitie, een brandpunt en tegelijk weer een nieuw vertrekpunt voor een volgend jaar. Je kunt spraakmakende conferenties, inspirerende meet-ups, mind-breaking hackathons, verbazingwekkende exposities of talloze stadmakers bezoeken.

We brengen onderstaand programma-onderdeel onder de aandacht, omdat er smaakmakers Madelon Timmers, Doede Simonides en Elisabeth Werter er nauw bij betrokken zijn. Een praktijkvoorbeeld van werken in netwerken.

Diversiteit als bron voor creativiteit staat centraal in de Grubbehoeve, een plek in de Bijlmer waar vanuit een collectieve ruimte wordt meegebouwd aan de thema’s in de stad. Kom en ervaar een regenboog aan diversiteit waarin je actief je eigen, natuurlijke interesse kan voeden.

Vanuit verschillende disciplines en culturen biedt Collectieve Ruimte Grubbehoeve de mogelijkheid om deel te nemen aan en te genieten van de activiteiten in het hart van de Bijlmer community. Daarbij experimenteren zij met muziek, film, eten en gaan een creatieve interactie aan met lokale thema’s als kansen, leefbaarheid, het nieuwe werken en woonkwaliteit.

Volg je nieuwsgierigheid en proef van de kleurrijke initiatieven die met behulp van jouw inbreng verder ontwikkeld gaan worden mét en vóór de buurt.

PROGRAMMA 22 JUNI

13:00 – 18:00 uur vijf proefsessies
vanaf 13:00 uur Start rondleiding in de Bijlmer

PROGRAMMA  23 JUNI

Vanaf 13:00 uur Start rondleiding in de Bijlmer
14:00 – 16:00 uur Speeltijd
16:00 – 17:30 uur Bijlmer Film Beeld & Geluid
Vanaf 18:00 uur Meet and eat

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Collectieve Ruimte Grubbehoeve

Locatie:
Collectieve Ruimte Grubbehoeve
Grubbehoeve 38, 1103 GH, Amsterdam

Smaakmaker Doede Simonides is werkzaam als trajectmanager bij Over Rood, een organisatie zonder winstoogmerk waar ondernemers met elkaar werken aan een financieel gezonde toekomst. Daarnaast volgt hij in Engeland een studie Economie & Filosofie en is hij voorzitter van de Stichting Collectieve Ruimen Grubbehoeve. In zijn werk ervaart hij hoe het toepassen van de WIN formule het samen werken stimuleert en gedoe voorkomt.

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha