Voorpublicatie | Werk stapelt zich niet meer op

9 oktober 2019

Op 20 november verschijnt ‘Wat een geluk, een lifehack voor je werk. een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de proeftuin voor de toekomst van werk. Het boekje bestaat uit drie delen: IK, WIJ, IK & WIJ. Je kunt nu al een hoofdstuk lezen uit deel 1 (IK) Focus op eigen kracht.

Rond de boekpresentatie is een mooi programma samengesteld. Je kunt erbij zijn en ervaren wat winwinwin in de praktijk betekent.

Werk stapelt zich niet meer op

Veranderingen gaan steeds sneller. Dit is een extra reden om bewust te zijn en gebruik te maken van jouw kleine IK en jouw netwerk. Het biedt een basis waar je altijd een beroep op kunt doen en het is goed voor je zelfvertrouwen.

Het effect hiervan is dat je vele malen productiever wordt. Niet door harder, maar door slimmer te werken. Daardoor stapelt het werk zich niet meer op en krijg je steeds meer oog voor de wereld om je heen. Daarom zie je, veel eerder dan anderen, signalen en kansen waar jij zelf iets mee kunt doen. Kun je hiervoor geen motivatie opbrengen? Dan is het tijd om bij jezelf te rade te gaan en je netwerk in te schakelen.

Door zelfreflectie ontwikkel je eigenaarschap over jouw loopbaan. Eigenaarschap tonen is de kern van zelforganisatie en verantwoordelijkheid nemen. Daar hoort ook ruimte voor ontwikkeling bij, zowel privé als in je werk. Gemiddeld een dag per week (20%) geeft je een blijvende voorsprong en zorgt ervoor dat je intrinsiek gemotiveerd blijft. Dat is wel zo fijn, want er is heel veel zinvol werk te doen.

Weetje: voor het eerst in 2000 jaar is het niet vanzelfsprekend dat kinderen het beter krijgen dan hun ouders.

 

——————————————————————————————————

Op 16 oktober verschijnt deel 3 van de 6 voorpublicaties uit Wat een geluk: De werkcultuur blijft achter

Deel 1/6: Even schrikken

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha