Voorpublicatie | Een nieuw perspectief

23 oktober 2019

Op 20 november verschijnt ‘Wat een geluk, een lifehack voor je werk. Een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de proeftuin voor de toekomst van werk. Het boekje bestaat uit drie delen: IK, WIJ, IK & WIJ. Je kunt nu al een hoofdstuk lezen uit deel 2 (WIJ) De wereld om je heen begrijpen.

Rond de boekpresentatie is een mooi programma samengesteld. Je kunt erbij zijn en ervaren wat winwinwin in de praktijk betekent.

Een nieuw perspectief

“Werk is een activiteit die je onderneemt voor anderen en die gewaardeerd wordt in geld of natura”.

Nederland is altijd al ondernemend geweest. Met 40% zijn we wereldkampioen deeltijd- en flexwerken en dat percentage stijgt nog steeds. Een op de twee Nederlanders doet bovendien vrijwilligerswerk en als ook mantelzorg wordt meegerekend, dan zou het percentage nog hoger zijn. Door deze voorsprong te gebruiken en te focussen op technologische en sociale innovatie kan Nederland koploper worden van een economie waarin welvaart en welzijn hand in hand gaan. Het schept ruimte voor de ontwikkeling van een flexibele, innovatieve en slagvaardige werkstructuur. Dat is aantrekkelijk voor werkenden, de overheid en het bedrijfsleven. Het biedt de mogelijk om in veel minder tijd inkomen te verdienen.

WIN Lifehack voor je werk

Kijk naar de lifehack. De context is Europa en je zet Nederland in het midden (+). Wat is de 20% waarmee Nederland het verschil maakt t.o.v. de andere landen? Wat valt je op?

De nieuwe economie is wereldwijd al volop in ontwikkeling, maar is dichtbij jouw huis (op wijkniveau) het beste zichtbaar. De ontwikkeling manifesteert zich in vele gedaanten: netwerkeconomie, deeleconomie, circulaire economie, platformeconomie, talenteneconomie, kluseconomie, betekeniseconomie en weconomy. Met daarbij de kanttekening dat er zelden sprake is van een win-win-win situatie.

Weetje: sinds 2003 is er netto in Nederland geen baan meer bijgekomen.

 

——————————————————————————————————

Op 30 oktober verschijnt deel 5 van de 6 voorpublicaties uit Wat een geluk: Futureproof samenwerken

Deel 3/6: De werkcultuur blijft achter

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha