Symposium Zullen we contact houden

Op 27 februari organiseert het Centre for the Humanities het symposium ‘Zullen we contact houden’, naar aanleiding van het verschijnen van het boek ‘Zullen we contact houden. Hoe we de geest uit ons wereldbeeld verwijderen’ (uitgeverij Klement) van dr. Rob van Gerwen (Praktische Filosofie). Het symposium vindt plaats in het Nederlands. Toegang gratis.

Als zovelen was Van Gerwen aanvankelijk enthousiast over de mogelijkheden van het internet en alles wat daarmee samenhangt. Gaandeweg zijn echter zijn zorgen over het internet gegroeid en ook over de manier waarop smartphones en algoritmen ingrijpen in onze leefwereld. Volgens Van Gerwen staat niets minder dan onze geest, onze subjectiviteit op het spel. Ook in de hedendaagse wetenschap staat onze subjectiviteit onder druk.

KRITISCHE BLIK

Tijdens dit symposium gaan docenten, studenten en alumni kritisch in op de analyse van Van Gerwen vanuit verschillende disciplines: de filosofie, de mediawetenschappen en de informatica.  Is zijn kritiek terecht? Ontgeestelijkt onze wereld inderdaad? Of is dat een te sombere en misschien wel nostalgische voorstelling van zaken? En als het wel klopt, wat is de remedie daartegen?

PROGRAMMA

14.00-14.10 Inleiding door prof. dr. Iris van der Tuin (Theorie van de Cultuurwetenschappen, Universiteit Utrecht)

14.10-14.25 Dr. Rob van Gerwen (Filosofie van de Kunsten, Universiteit Utrecht)

14.25-15.10 Reflecties door prof. dr. Marcus Düwell (directeur Ethiek Instituut, Universiteit Utrecht), prof. dr. Arthur Cools (Wijsbegeerte, Universiteit Antwerpen), Patricia de Vries MA (Institute of Network Cultures)

15.10-15.30 Pauze

15.30-16.15 Reflecties door dr. Jos Philips (Politieke Filosofie en Ethiek, Ethiek Instituut, Universiteit Utrecht), Christl de Kloe (RM student Media, Art and Performance), Davitze Könning (LAS-alumna, hoofdrichting Informatica)

16.15-17.00 Publieksdiscussie

17.00- 18.00u Borrel

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

Parnassos Cultuurcentrum

Locatie:
Parnassos Cultuurcentrum,
Kruisstraat 201, Utrecht

 

Deel dit bericht!

@werkinnetwerken #zdha