Stadswandeling Utrecht Wijk C

WIJK C – STADSWANDELING

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWijk C is bij rondleidingen door Utrecht vaak wat onderbelicht. Onterecht! Als er ergens fantastische verhalen te vertellen zijn uit het verleden, en verrassende historische sporen te vinden zijn, dan is het wel in Wijk C. Tijdens deze rondleiding speciaal gericht op Wijk C zal het je bewezen worden. We lopen onder andere langs de zestiende-eeuwse woonplaats van de grootste Utrechtse heldin ooit, een mysterieuze middeleeuwse kluis bij de Sint Jacobskerk, een schuilkelder, en een kazemat uit de Tweede Wereldoorlog. Aan het eind van de wandeling heb je een stuk Utrecht leren kennen waarvan je je afvraagt waarom je dit niet veel eerder hebt geweten.

 

ACHTERGROND

Stadsgids Utrecht is een initiatief van Luuk Hijne. Hij is 25 jaar, en woont zijn hele leven in Utrecht. Naast zijn afgeronde opleiding sociale psychologie aan de Universiteit Utrecht heeft hij een examentraject bij de landelijke gidsenorganisatie Guidor gevolgd.

Luuk Oudegracht 2015Sinds 2012 is hij in Utrecht stadsgids. In zijn vrije uren slenterde hij vroeger al graag door Utrecht: ‘De sfeer heeft het bruisende van een stad, maar het knusse van een dorp.’

‘Als kind liep ik met lampion door de donkere winterse straten met Sint Maarten, het feest van de beschermheilige van Utrecht. Ook mijn voorouders komen uit Utrecht: voorvaderen als werkmeesters aan de rhijnspoorwegmaatschappij, schoolmeesters, en inwoners aan de Mariaplaats hebben me ertoe gebracht om de kleinste details op te sporen over de geschiedenis.’

‘Doordat ik onderdeel van de geschiedenis en tradities van de stad ben, kan ik je als geen ander meenemen in de sfeer en talloze details die de stad rijk is. Daarom is een stadswandeling voor zowel bezoekers als jarenlange bewoners van Utrecht interessant!

Kosten

Geen. Vrijwillige bijdrage achteraf kan, maar is niet verplicht.

 

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

Domplein

Locatie:

Vertrek
Domplein, voor verzetsbeeld
Utrecht

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha