Pandemieprofiteurs

24 maart 20 uur live en online

De crisis als kans voor corona-cashers

Sywert van Lienden, Bernd Damme en Camille van Gestel verdienden vorig jaar 20 miljoen euro aan een mondkapjesdeal met de overheid, door die stiekem uit te voeren via een commerciële bv. Het veelbesproken drietal is niet de enige partij die tijdens de coronacrisis buitensporige winsten heeft gemaakt. Grote geldstromen liepen van het ministerie van Volksgezondheid naar testorganisaties en sneltestfabrikanten, zonder openbare aanbesteding. Ook werd de NOW-steun (voor behoud van werkgelegenheid) gebruikt om bedrijven door te starten, sluisde Pfizer zijn miljardenwinst weg via Nederland en verdiende een OMT-lid aan coronatesten, terwijl hij tegelijkertijd adviseerde over het testbeleid. Hoe konden deze pandemieprofiteurs zoveel verdienen aan de coronacrisis? En welke lessen kunnen we daaruit trekken?

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.
MET IN DIT PROGRAMMA ONDER ANDEREN
Jan-Hein Strop
Onderzoeksjournalist Follow The Money
Elisabetta Manunza
Hoogleraar Europees en Internationaal aanbestedingsrecht, Universiteit Utrecht
Stefan Vermeulen
Journalist NRC
Peter van Leusden
Anti-fraude expert, Partner in Compliance, voorheen projectleider FIOD

Locatie:
Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. In de nieuwe economie gaan welvaart en welzijn hand in hand. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha