Overheid & Burgerparticipatie – Part-up event

De moderne samenleving vereist een toegankelijke en flexibele overheid. We willen ambtenaren en burgers die zich samen verbinden aan vraagstukken, en die zich steeds minder aantrekken van organisatiegrenzen. Hoe maak je die verbinding?

Tijdens dit gratis event vragen we vernieuwers binnen de (semi-)overheid om hun successen en werkwijze delen. We gebruiken hun ervaring om te leren hoe ook jij met nieuwe vormen van organiseren voor flinke verandering kan zorgen. De insteek is cross-sectoraal: wat kunnen andere sectoren leren van de innovatie in de overheid, en wat kan de overheid leren van innovatie in andere sectoren.

Keynote-spreker op het event is ‘aansteker’ Engbert Breuker. Hij is betrokken bij talloze burgerinitiatieven en publiek private samenwerkingen, vanuit onder andere zijn bureau Pentascope, Stichting Werklust, Werken zonder Grenzen, Next Dimension Network en Social Venture Network.

Daarnaast bespreken we cases van de Gemeente Den Haag en het Ministerie van VWS die via Part-up burgers en professionals/patiënten betrekken. En we leren van burgerinitiatieven die ambtenaren betrekken.

Voor wie?

Iedereen met interesse in het anders organiseren van innovatie is welkom op dit evenement. Vooral leiders met de ambitie om hun organisatie of community verder te ontwikkelen. Het maakt niet uit of je formeel een manager of een informele initiatiefnemer bent.

Herken je jezelf in een van deze beschrijvingen? Dan is dit event zeker iets voor jou!

  • Je werkt bij de overheid en wilt innovatie krachtig organiseren
  • Je werkt niet bij een overheidsorganisatie, maar zoekt inspiratie hoe innovatie binnen complexe organisatie in een andere sector georganiseerd wordt
  • Je wilt collega’s in jouw organisatie in verbinding brengen
  • Je wilt laagdrempelig aan de slag wil met zelforganisatie
  • Je wilt verhalen horen over innovatie bij de overheid en semi-overheid
  • Je bent een (in)formele leider in een organisatie
  • Je wil praktisch aan de slag met je tribe op Part-up

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

Kies je programma

New World Campus Den Haag

Locatie: New World Campus Den Haag

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha