Nat. Arbeidsmarkt debat

25 januari 10-11.30 uur

Dit online event, aan de vooravond van de Tweede Kamerverkiezingen, wordt georganiseerd t.g.v. het 60-jarig bestaan van de ABU. Op het programma staat onder andere Het Nationale Arbeidsmarktdebat, waarin Rens de Jong prominente Kamerleden in discussie laat gaan. Het debat is onder redactie van BNR Nieuwsradio.

De COVID-19 pandemie heeft de arbeidsmarkt verder op scherp gezet. Met grote scheidslijnen tussen mensen met vast en flexibel werk. Met zzp’ers die en masse in de problemen zijn gekomen. Met arbeidsmigranten in soms netelige posities. Met nog meer aandacht voor scholing, terwijl het animo daarvoor niet groot is. Wat heeft de arbeidsmarkt nodig om de grootste crisis sinds de jaren dertig te doorstaan? En wat mogen we van een nieuw kabinet verwachten om de arbeidsmarkt toekomstbestendig te maken?

Daarover voelt Rens de Jong de Kamerleden van de belangrijkste fracties stevig aan de tand.

Voorafgaand aan het debat laat prof. dr. Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, zijn licht schijnen over de arbeidsmarkt in Nederland.

Je kunt dit online congres mee beleven.

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. Een economie waar welvaart en welzijn hand in hand gaan. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op qua kennis, kom je op nieuwe ideeën en het brengt je in contact met mensen die openstaan voor vernieuwing. Daarom plaatsen we regelmatig activiteiten, bijeenkomsten en conferenties van derden op de agenda. Dit event is hier een voorbeeld van.

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha