Jongeren in een keurslijf

4 augustus 2018

Wat is het effect na anderhalf jaar Challenge Natuurlijk Werken? Deelnemers zijn zich beter bewust geworden van de flexibiliteit in werk en hebben aan de nieuwe economie geroken. Op onderdelen blijken persoonlijke doelen daardoor bereikt of dichterbij gekomen. De waarde van het traject zit hem meer in persoonlijke groei; ze hebben hun talenten ontdekt en verkend en op die manier meer zelfvertrouwen gekregen.

Met de Challenge liet WIN jongeren op een heel praktische manier kennismaken met de toekomst van werken en hen aan den lijve laten ervaren wat de nieuwe economie te bieden heeft. Een stoomcursus waarin ze in korte tijd de vier fasen doorlopen van het WIN-programma – dat normaal drie jaar duurt – en uiteindelijk resulteert in ‘natuurlijk werken’. De gedachte achter de ‘sprint’ is dat jonge mensen de fasen sneller kunnen doorlopen dan dat ouderen bestaande gewoontes af te leren. Die gedachte bleek onjuist. De druk op jongeren om geld te verdienen is groot.

“Eigenlijk loopt bijna altijd alles anders dan gepland en dat is niet erg. Zolang je maar eindigt daar waar je wilt zijn.” (Farah Matab)

“Ik heb tijdens de Challenge geleerd om mijn grote doel – het fabriceren van sneakers – bereikbaar te maken door vooral kleine stappen te maken.” (Sylvester Barbolina)

“Na een helaas mislukt sollicitatiegesprek ben ik nogmaals bij het bedrijf langsgegaan en heb ik durven vragen of ik daar dan misschien stage mocht lopen. Dat is gelukt… en nu ga ik verder op zoek naar werk.” (Christie Langeveld)

Lees hier het gehele artikel dat Jaap Luikenaar schreef voor de NsVP of het interview met Farah.

 

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha