It takes two to tango

19 april 14.30-17.30u Netwerkbijeenkomst ‘Doorstroming vrouwen naar de subtop

Uit recente cijfers blijkt dat het percentage vrouwen in RvB’s en RvC’s achterblijft. Ook de kweekvijver voor topvrouwen is kleiner geworden. Hierdoor blijft potentieel vrouwelijk talent onbenut. Het is daarom belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan de doorstroming van vrouwen naar de subtop!

Panteia en La Red onderzochten in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de doorstroming van vrouwen naar de subtop. Om deze doorstroming te bevorderen, moeten organisaties én vrouwen leren hoe zij het spel sámen spelen: it takes two to tango.

Wat kun je van deze middag verwachten:

  • Rosanne Oomkens, projectmanager bij Panteia, bespreekt met u de voorwaarden voor effectief diversiteitsbeleid.
  • Yardena Shitrit, directeur Personeel en Organisatie bij de gemeente Amsterdam, vertelt over het succesvolle beleid van de gemeente om diversiteit in de organisatie te bevorderen. De gemeente Amsterdam heeft namelijk wél een evenwichtige man/vrouw-verdeling bereikt in de top en subtop!
  • Miriam Notten, dé sociaal kapitaal expert, geeft in een korte gesproken column navigatieadvies om veilig en effectief door old boys en andere netwerken te reizen.
  • Samen met u en de andere deelnemers gaan we tijdens rondetafelgesprekken in discussie over de zin en onzin van vrouwenquota.
  • Een afsluitende borrel met genoeg gelegenheid om de andere deelnemers te ontmoeten.

Je bent van harte welkom vanaf 14.30 uur bij Panteia (Bredewater 26, Zoetermeer). Het programma start om 15.00 uur en duurt ongeveer tot 17.30 uur, met aansluitend een netwerkborrel. Er zijn geen kosten verbonden aan de bijeenkomst.

Neem gezellig een collega mee (en meld hem of haar ook even aan). Graag tot 19 april!

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

Kies je programma

Panteia

Locatie:
Panteia
Bredewater 26
Zoetermeer

 

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha