IBP Café over netwerkleren

16 januari in Den Haag (15.45-18.00)

Overheden werken samen met veel partners aan steeds complexere opgaven. Bij die intensievere interactie past een nieuwe vorm van leren: leren in het netwerk, of ‘netwerkleren’. Wat is netwerkleren, hoe werkt het en wat levert het op?

De handreiking netwerkleren geeft een kort overzicht van technieken die hierbij worden toegepast. Een van deze technieken is serious gaming, waarbij je in spelvorm aan de slag gaat met complexe issues, in plaats van hier lang over te praten. Hoe weeg je belangen af bij het maken van keuzes? Hoe werk je daarbij samen en welke rollen kun je onderscheiden? Door het spel beleef je actief wat de gevolgen van bepaalde keuzes in de praktijk zijn.

Tijdens het IBP-café licht Maarten Hoogstad, senior beleidsadviseur Bestuur bij BZK, de handreiking toe. Ook vertelt hij waarom het belangrijk is om meer kennis te hebben over het leren in een netwerk.

Spelen

Daarnaast introduceert designer Rens van den Bergh van de Provincie Zuid-Holland het serious gamen. Van den Bergh ontwikkelde games voor diverse onderwerpen, bijvoorbeeld voor de omgevingswet, watermanagement en klimaatverandering. Na een korte speluitleg kan het gamen beginnen.

Speel en leer je mee? Graag tot 16 januari!

EMMA

Locatie:
EMMA (Experts in Media en Maatschappij)
Wijnhaven 88
2511 GA Den Haag

 

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha