Filosofie en economie – serie bijeenkomsten

Op weg naar een economie van overvloed

11 februari: Arjo Klamer – thema Het goede doen

Uitgangspunt van het bestaande kapitalisme is schaarste. Dit is gebaseerd op de idee dat iedereen onbegrensde verlangens heeft en nieuwe behoeftes ontstaan. Is dat wel zo? Als je kijkt wat er wordt weggegooid aan voedsel, kleding en apparaten lijkt er overvloed te zijn. Dit geldt zeker als we zien hoeveel geld er is. En toch, er zijn vele die te weinig hebben: voedsel, geld, mogelijkheden en zekerheid. Wat te doen in een wereld van overvloed en verschillen? Verminderen, minder vlees, minder consumeren of juist doorgaan en vertrouwen stellen in de economie en de technologie?

Arjo Klamer is hoogleraar in de economie van de kunst en cultuur aan de faculteit Erasmus School of History, Culture and Communication van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Er zijn 11 bijeenkomsten en 9 gastsprekers. Deze vinden plaats van 21 januari tot en met 21 april 2020. De avonden beginnen om 20:00 uur en zijn steeds op dinsdag. De locatie is het Prinsenkwartier. Er is ruimte voor maximaal 50 cursisten. Met jouw bijdrage worden de onkosten gedekt. Wij vragen €7,50 per bijeenkomst, €60,- voor de hele reeks.

Wil jij meedoen? Meld je dan aan via info@prinsenkwartier.nl
Je kunt het cursus bedrag overmaken naar NL24 RABO 0300 0138 33 tnv cooperatieve Prinsenkwartier. Wil je een avond komen: vermeld dan bij de betaling voor welke avond het is.

In  “Wat een geluk, een lifehack voor je werk”  wordt op een praktische manier beschreven wat je zelf kunt doen om een bijdrage te leveren aan een economie waarin welzijn & welvaart hand in hand gaan.

Wijkcentrum Mariahoeve

Locatie:
Prinsenhofkwartier
Sint Agathaplein 4, 2611 HR Delft

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. In de nieuwe economie gaan welvaart en welzijn hand in hand. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha