Dutch Design Week – Sensory Symposium

Van 21-29 oktober vindt in Eindhoven weer de Dutch Design Week plaats. Tijdens de Designweek is er ook aandacht voor de toekomst van werken. Meer beweging en meer rust zijn belangrijke thema’s voor futureproof werken. Contemplation Spaces van Justine Kontou anticipeert hierop en wordt gelanceerd op de Designweek. Tijdens het Sensory Symposium is er gelegenheid om ook zelf ideeën in te brengen voor doorontwikkeling van het concept.

Over Contemplation Spaces
Contemplation Spaces zijn ruimtes waar je even kunt loskomen van het hectische dagelijkse leven. Om een rustgevende gemoedstoestand te creëren, is gekeken naar bestaande wetenschappelijke onderzoeken die de stressverlagende effecten aantonen van kunst, licht, geluid, geur en (verwijzingen naar) de natuur. Tijdens Dutch Design Week (DDW) vindt de experimentele lancering plaats in The Student Hotel Eindhoven. Met behulp van constructieve feedback van bezoekers wordt Contemplation Spaces gefinetuned voor toekomstige permanente installaties en toegewerkt naar praktische toepassingen in bedrijfspanden of werkruimtes, hotels, zorginstellingen en als onderdeel van vastgoedontwikkeling.

Sensory Symposium
Sensory Symposium wordt georganiseerd om kennis vanuit de diverse betrokken disciplines te delen. Ontwerpers en experts op het gebied van deze onderwerpen delen hun bevindingen en geven hun persoonlijke visie. Naar voren komt o.a. het belang van rust en introspectie in ons dagelijkse leven en hoe we dit kunnen toepassen in ruimtes op basis van opgedane kennis vanuit psychologie, architectuur, design, geluid, geur en technologie t.b.v. Contemplation Spaces.

Sprekers:

– Florijn Vriend, psychologe en gespecialiseerd in WELL Building Standard, toont het belang van rust en introspectie aan en legt uit waarom ruimte als een belangrijke factor aangeduid wordt om mentaal en fysiek welzijn van mensen te bevorderen.
– Govert Flint, ontwerper en initiator van Enrichers, vertelt hoe met behulp van samenwerking tussen wetenschap en design gezonde en prettige ruimtes kunnen worden gecreëerd.
– Lex Hildenbrant, architect, geeft inzicht in contemplatie binnen de architectuur en legt uit hoe de route in The Student Hotel is opgebouwd om bezoekers stap voor stap in een andere gemoedstoestand te brengen.
– Tom Driessen, Vault Manager bij Sizzer Amsterdam, geeft inzicht in hun proces, waarbij ze samengewerkt hebben met studenten van Universiteit van Amsterdam en onderzoek hebben gedaan naar passend sounddesign voor Contemplation Spaces
– Jon Stam, ontwerper, legt uit hoe Commonplace Studio ontwerpt en inspeelt op herinneringen en zintuigen. Door hun experimentele benadering t.b.v. technologie en algemene objecten, verkent de studio de contemplatieve kracht van design in het dagelijks leven.
– Saskia Hoogendoorn, creative studio Tijdmakers, toont aan wat het belang is van geur voor ons welzijn. Met het project DIAG/NOSE creëert Tijdmakers bewustzijn over de neus als zintuig. In deze presentatie geeft Tijdmakers inzicht in de samenhang van goed kunnen ruiken en gezondheid en de positieve effecten door gerichte toepassing van geuren.

Na afloop van de presentaties en gesprekken, is er – onder het genot van een hapje en drankje – tijd om uitgebreid met elkaar in gesprek te gaan om over toekomstige oplossingen met geïnteresseerde partijen voor doorontwikkeling. Potentiële locaties en partners, pers en mogelijke investeerders zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het symposium en mee na te denken over de toekomst van deze ervaringsruimtes.

Programma:

15:00 Inloop & registratie
15:30 Presentaties & gesprekken
16:30 Korte pauze
16:45 Presentaties & gesprekken
18:00 Borrel & tijd om met elkaar in gesprek te gaan

De kosten voor deelname aan het Symposium bedragen EUR 25 (excl. 21% BW).

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

Wijkcentrum Mariahoeve

Locatie:
Student Hotel
Eindhoven

 

Deel dit bericht!

@werkinnetwerken #zdha