De G10 van de Economie en de Filosofie

26 t/m 31 mei in Amsterdam, Nijmegen en Huissen

Het doel is een parallel te bieden voor de G8 (nu G7) waar belangrijke ontwikkelingen gesignaleerd en geduid worden.

Filosofen en economen gaan hand in hand. We hanteren de oude betekenissen van economie “Oikos” betekent huis of huishouden. Economie is een huishouden dat ‘efficiënt gerund’ wordt.

De economen op de G10 spreken minder over belastingen en rentestanden, maar eerder over toekomstige vormen van samenlevingen. Filosofie gebruiken we in de betekenis van het duiden van onderliggende patronen op basis van wijsheid of ontmantelen van lege woorden en begrippen. Dit jaar hebben we enkele vernieuwingen toegevoegd om de G10 zelf ook een onderliggende structuur te geven.

De week begint op zaterdagavond in Amsterdam waar we kijken hoe ons brein functioneert. Onze hersens zijn de basis van alles en zonder hen kunnen we niets analyseren maar we weten niet hoe ze werken.

De gangbare gedachte is dat beelden en ideeën ergens in ons hoofd worden opgeslagen, waar is nog onduidelijk, maar misschien gaan neurowetenschappers deze plaats ‘spoedig’ vinden.

Ons Italiaanse duo Riccardo Manzotti (robotologie) en Tim Parks (verlicht denker) hebben volledig andere en werkelijk revolutionaire ideeën: in ons hoofd wordt helemaal niets opgeslagen.

Wilt u iets revolutionairs horen? The Spread Mind is revolutionair.

Via kant en de Tibetaanse wijzen van filosoferen komen we in het midden van de week bij wat we noemen: Visionaire denkers.

Paul Davies en James Williams: de ontdekking van het heelal en de ontwikkeling van een nieuw internet zijn hun thema’s. Kortom techniek en ethiek.

De week eindigt brisant met steeds meer sociale werkelijkheid in de thema’s gevlochten en Slavoj Žižek natuurlijk als deus ex machina van een apotheose in de Stevenskerk in Nijmegen.

De G10 van de economie en filosofie vindt op drie locaties plaats: in Amsterdam, Huissen en Nijmegen.

Het is ook een echt ‘retreat in die zin dat we een prachtig klooster hebben gekozen waar u 1, 4 of 7 dagen kunt verblijven en waar drie vegetarische maaltijden per dag worden geserveerd.

U kunt hier ook een deel van het programma volgen en de omgeving te voet verkennen.

De combinatie van deze geneugten is een basis voor heldere gedachten en voor verdieping omdat we meer tijd hebben om aan een thema te wijden.

Er is een uitgebreid keuze programma, verspreid over twee dagen. Koop een passe-partout voor toegang tot alle onderdelen, of stel je eigen programma samen.

Een passe-partout kost slechts  EUR 85 (early bird EUR 65).

 

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

Westerkerk

Locatie:
Zuiderkerk, Amsterdam
Stevenskerk, Nijmegen
Doninicanerklooster, Huisen

Deel dit bericht!

@werkinnetwerken #zdha