Dag van de Modern Werkenden

11 mei 2019

De Werkvereniging roept 11 mei uit tot Dag van de Modern Werkenden.
Als aanjager van de Werkvereniging zet smaakmaker Roos Wouters de behoeften van Modern Werkenden op de kaart en maakt inzichtelijk wat deze snelgroeiende groep nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren op een arbeidsmarkt in beweging. De Werkvereniging bepleit een fundamentele herziening van het sociale stelsel. Zodat alle werkenden de zekerheden krijgen die passen bij hun leven, werk, en de ontwikkelingen die zich daarin voordoen.

Daarom is de Werkvereniging tegen een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering speciaal voor zzp-ers. Hiervoor kun je de petitie Nee tegen verplichte AOV speciaal voor ZZP ondertekenen. Er is een stevige onderbouwing voor het pleidooi om niet de contactvorm maar de werkende centraal te stellen.

Omdat de nuancering (tegen een aparte regeling/voor een collectieve regeling) niet altijd wordt opgepikt in de media start op 11 mei de online campagne: Sociale zekerheid? Vernieuwen doen we samen. Op 12 mei besteedt De Monitor, het onderzoeksjournalistieke platform van de KRO-NCRV aandacht aan zelfstandigen zonder verzekering (NPO2 22:40u). De Werkvereniging komt dan ook aan het woord. Nu maar duimen dat de nuancering daarin wel zichtbaar is.

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha