Coöperatief Amsterdam – Het nieuwe stadmaken

26 maart 20 uur in Pakhuis de Zwijger

“Het vastleggen van buurtrechten, invoeren van buurtbegrotingen en -budgetten, en waar mogelijk in co-creatie met maatschappelijke partners en burgers nieuw beleid ontwikkelen”: de plannen van de gemeente Amsterdam op het gebied van democratisering en participatie zijn ambitieus te noemen. Hoe worden deze ambities in de komende jaren (verder) uitgerold, hoe ondersteunen deze plannen de vele bestaande burgerinitiatieven en co-creatie projecten in de stad; en wat is er nodig om de komende jaren de basis te leggen voor een coöperatieve stad? Een jaar na de verkiezingen presenteert wethouder Rutger Groot Wassink zijn beleid voor democratische vernieuwing en participatie in de stad. Daarnaast geven verschillende stadmakers vanuit gemeente en maatschappij een update over hun ervaringen met al lang(er)lopende co-creatie projecten in Amsterdam.

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

Pakhuis de Zwijger

Locatie:

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
Amsterdam

 

 

Deel dit bericht!

@werkinnetwerken #zdha