Scharrelondernemerscoöperatie

Overweeg je zelfstandig ondernemer te worden, maar durf je nog niet goed of ben je zzp-er en zoek je naar samenwerking? Kom dan vrijdag 27 oktober om 9.30 uur naar het voormalig stadskantoor in Wageningen. Je kunt er luisteren naar en meepraten over het oprichten van een coöperatie van Scharrelondernemers. Ook vanuit de gemeente en welzijnswerk is er belangstelling voor dit project. De bijeenkomst is een initiatief van Pauline Schakenbos van de WIN Werkkring Foodvalley en past in het gedachtegoed van WIN om werk te creëren.

De aftrap word gegeven door Mieke van Tilburg, programma manager Coöperatief Ondernemen van Cordaid. Ze komt uitleg geven over dit nieuwe fenomeen, dat al in zestien andere plaatsen draait. Scharrelondernemers zijn mensen die voltijds of partime en eventueel vanuit een uitkering, samen verschillende producten en diensten aanbieden en hun bedrijf runnen.

Na de inleiding gaan de geïnteresseerde aanwezigen in twee groepen uiteen. Eén groep bekijkt de organisatorische zaken en de andere groep gaat elkaar beter leren kennen en bekijken hoe de samenwerking van waarde kan zijn voor de (scharrel)onderneming en de potentiële klanten.

Kosten:
EUR 15 inclusief koffie/thee en een lunch.

Op 9 november is er ook een bijeenkomst in Amersfoort onder de titel “Wij doen het gewoon”.Tijdens deze bijeenkomst komen sociale coöperaties uit heel Nederland bij elkaar om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

Voormalig Stadskantoor

Locatie:
Voormalig Stadskantoor
Olympiaplein
Wageningen

 

Deel dit bericht!

@werkinnetwerken #zdha