Nive Masterclass Platformstrategie

De kracht van platformstrategie: Nieuwe verdienmodellen
– Hoe kan je optimaal faciliterend zijn aan klantgedrag? –

Nieuwe business concepten gaan uit van tussenpersonen die aanbod en vraag bij elkaar brengen. Ontmoetingsplaatsen voor selectie, “matching” en communicatie. Voorbeelden zijn AirBnB, Uber, maar ook Aamazon.com en Aliexpress, thuisbezorgd.nl en Bol.com.

Onderwerpen die aan de orde komen:

  • De kracht van nieuwe business concepten
  • Nieuwe verdienmodellen en concurrentiemodellen
  • Andere klantrelaties
  • Het einde van de supplychain?

Prof. Dr. Cor Molenaar over Platformstrategie en verdienmodellen
De nieuwe toetreders hebben andere verdienmodellen. Niet langer winsten op transacties maar bijvoorbeeld op advertenties, ranking of andere diensten. De concurrentie voor bestaande business modellen wordt steeds lastiger. Kan dit nog wel in de toekomst?

Wat levert deze bijeenkomst je op?
Cor Molenaar geeft aan wat de kansen en de bedreigingen zijn van de huidige ontwikkelingen en toekomstige ontwikkelingen als Internet of Thing, blockchain, conversations.

Kosten
Normaal EUR 145. Eenmalig gratis voor deelnemers aan het programma WIN WIN WIN Zelfontwikkeling (code: smaakmaker). Anders EUR 50. Prijzen excl. 21% BTW.

Over het Nive
Het Nive is het managersplatform van Nederland. In 1925 opgericht en daarmee de oudste managersvereniging van ons land. Nog steeds actief en springlevend. Via hun leden bereiken ze ruim 30.000 managers. Bij de grote bedrijven, maar ook in het MKB. WIN is lid van het Nive.

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

Miele Experience Center

Locatie:
Miele Experiencecenter
De Limiet 2
Vianen

Deel dit bericht!

@werkinnetwerken #zdha