Nive Leiderschapslessen uit films

Nive Masterclass 12 april 

Leiderschapslessen uit filmswat kunnen we leren van ‘goede’ en ‘foute’ leiders?

Films, documentaires en series bieden vele ervaringen en inzichten die de ontwikkeling van leiderschap kunnen versterken. Het zijn bijzonder krachtige middelen om leiders op een toegankelijke en tegelijkertijd indringende manier te confronteren met hun rolmodellen. Ze inspireren en geven veel gespreksstof over wat effectief leiderschap en teamwork is en wat juist niet.

In het boek Houston, we’ve got a problem worden vijftig verschillende films besproken, aangevuld met praktische handreikingen voor leiders om lessen uit films te halen door middel van kijktips en reflectievragen. Bij elke filmbespreking wordt de relevantie van de film vanuit het perspectief van leiderschap aangegeven en aangevuld met een leiderschapsmodel of psychologische inzichten.

Aan de hand van aansprekende fragmenten illustreert Rozemarijn Dols tijdens deze sessie verschillende typen leiderschapsstijlen en hun (in)effectiviteit. Thema’s als schaduw van de macht, charismatisch leiderschap, wankelend leiderschap, irrationele groepsprocessen, ontspoord leiderschap en coachend leiderschap worden op een interactieve wijze met de deelnemers onderzocht.

Wat leer ik?

  • Je leert goed kijken naar effectief en ineffectief leiderschap.
  • Je kan ‘de kunst afkijken’ van inspirerende leiders/rolmodellen.
  • Je wordt je nog meer bewust van jouw eigen beïnvloedingsstrategieën.

Voor wie bestemd?

Deze bijeenkomst is primair bestemd voor managers. Niet alleen de doorgewinterde types, maar juist ook de jonge, onervarenere leidinggevenden zullen zich kunnen herkennen in de films en series die hier worden besproken. Een deel ervan heb je ongetwijfeld al gezien, maar niet per se vanuit dit perspectief. Maar uiteraard is het ook interessant voor medewerkers, die aan de hand van deze bijeenkomst een beter beeld krijgen van wat er zich op de werkvloer afspeelt

Rozemarijn Dols
Rozemarijn Dols is psycholoog en werkte als directielid bij het adviesbureau LTP. Sinds 2007 heeft zij haar eigen adviespraktijk Dols-Consult en is zij partner bij De Nieuwe Verdieping. Ze houdt zich bezig met leiderschaps- en talentontwikkeling, teamcoaching, managementcoaching en ‘moviecoaching’. Centraal in haar aanpak is het verkennen van de schaduwkant en het vrijmaken van onontdekte talenten door verschillende werkwijzen.

Kosten
Normaal EUR 145. Eenmalig gratis voor deelnemers aan het programma WIN WIN WIN Zelfontwikkeling (code: smaakmaker). Anders EUR 50. Prijzen excl. 21% BTW.

Over het Nive
Het Nive is het managersplatform van Nederland. In 1925 opgericht en daarmee de oudste managersvereniging van ons land. Nog steeds actief en springlevend. Via hun leden bereiken ze ruim 30.000 managers. Bij de grote bedrijven, maar ook in het MKB. WIN is lid van het Nive.

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

Miele Experience Center

Locatie:
Miele Experience Center
De Limiet 2
4131 NR Vianen

Deel dit bericht!

@werkinnetwerken #zdha