Kennisdeelbijeenkomst

In het kort

Dit succesverhaal draait om een traineeship waarmee jongeren duurzaam uit de schulden geholpen worden, en perspectief op een droombaan en zelfstandigheid in werk en inkomen biedt.

Dit traineeship is ontwikkeld in partnerschap met gemeenten, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven.
Robert Peters (teamleider schuldhulpverlening Oss) en Rico van Breda (rapper) delen hun ervaring rondom het traineeship van Rico. Rico had problemen en ook schulden, maar heeft nu nieuw perspectief, doordat hij zijn talent en passie (jongeren bereiken met muziek) kan leven. Op organisatieniveau wisten we met deze werkwijze een duurzame besparing van € 37.000 per jaar te realiseren.

Deze werkwijze is op tal van plaatsen in de maatschappij toe te passen. Daarom bieden we je graag niet alleen de inspiratie van het verhaal van Rico, maar ook direct een praktische werkvorm aan om je eigen casus vorm te geven.

Alles op een rijtje

7 juni, van 9.30 tot 12.30
lunch na afloop
Kosten: € 50,00 per persoon
Locatie: De Boecop
Diepesteeg 1, De Steeg
(gemeente Rheden)
aanmelden@delerendesamenleving.nl
o.v.v. Kennisdeelbijeenkomst 7 juni

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

Diepesteeg 1, De Steeg

Locatie:

Deel dit bericht!

@werkinnetwerken #zdha