Inspiration Day 2018

#AMSinspiration

  • Laat je inspireren door onze expertise.
  • Neem deel aan de inspiratiesessie van jouw keuze.
  • Volg een infosessie over onze opleidingen.
  • Maak kennis met onze programmamanagers, docenten en opleidingsaanbod.

Programma

09u30 – 10u15: Ontvangst met koffie en koek

10u15 – 11u15: Keuze uit 6 interactieve inspiratiesessies

11u30 – 12u30: Keuze uit 11 programma-infosessies

Doorlopend tot 13u30: programmamarkt met een hapje en een drankje

Inspiratiesessies

Dutch

1. Marc De Ceuster

Pensioenopbouw op de lange termijn in een lage renteomgeving

We leven in een periode waarin rentevoeten historisch laag zijn. De huidige renteomgeving brengt ons op onbekend terrein m.b.t. beleggingsstrategie op lange termijn.

Prof. De Ceuster blikt meer dan 100 jaar terug op rendementen van activaklassen en onderzoekt welke lessen we daaruit voor de toekomst kunnen trekken. Ontdek waarom diversificatie de sleutel tot succes is.

Kies deze sessie

Dutch

2. Andries & Wim

Industry 4.0: kies jij voor de rode of de blauwe pil?

Andries Reymer en Wim Coreynen brengen enkele Belgische cases van bedrijven die duurzaam groeien binnen industrie 4.0. In deze interactieve sessie kijken ze verder dan het klassieke technologische verhaal.

Ze zoeken naar overeenkomsten met jouw bedrijfsstrategie en omgeving en reiken enkele handvaten om duurzame innovatie te inbedden aan. Zo wordt de keuze tussen de rode en blauwe pil een die weloverwogen is.

Kies deze sessie

English

3. Alex Van Breedam

Zijn de internetgiganten de logistiekers van morgen?

‘Physical Internet’ dringt zich op als alternatief voor de klassieke supply chain: de logistieke toekomst is er eentje van clusteren, bundelen, delen en poolen.

De moeilijke verhouding tussen logistiek en maatschappij die we vandaag kennen, kan wel eens hét momentum creëren waarin de logistieke sector radicaal hertekend wordt en waarin we van onze regio een slimme en duurzame regisseur maken in dit verhaal.

Kies deze sessie

Dutch

4. Lou Van Beirendonck

Ontwikkelen van competenties of benutten van talent?

Langer werken, duurzame inzetbaarheid, energiebewust aan het werk, levenslang leren,… het zijn enkele actuele thema’s die veel professionals bezighouden. Hoe geef ik mijn verdere professionele ontwikkeling vorm? Hoe zet ik vooral mijn talenten in? En welke zijn dat dan? Of ontwikkel ik vooral de vereiste competenties?

Een boeiend debat en enkele technieken zullen voor opheldering zorgen.

Kies deze sessie

Dutch

5. Wouter Van Dooren

De Waarde van Weerstand: Wat Oosterweel leert over besluitvorming

In deze sessie trekken we bestuurlijke lessen uit het Oosterweel-dossier.

Participatie wint aan belang in de besluitvorming door overheden. In deze participatieprocessen staat het conflict vaak centraal, maar besturen weten niet goed welke plaats ze dit conflict moeten geven in de besluitvorming. Ze zijn daarom op zoek naar nieuwe verhoudingen met de burgermaatschappij.

Kies deze sessie

English

6. Sofie Jacobs

Hoe start of versterk je een creatieve onderneming?

Antwerpen is een van de belangrijkste modesteden van Europa, bekend om haar avant-garde ontwerpers. Deze ontwerpers proberen hun creativiteit te balanceren met zakelijke vereisten en duurzaamheidsuitdagingen.

Leer meer over de modeindustrie op basis van ons meest recente onderzoek en krijg do’s en don’ts voor het opstarten en versterken van een creatieve onderneming.

Kies deze sessie

Inspiration Day Balloons.png

Infosessies

Tussen 11u30 en 12u30 vinden onderstaande infosessies plaats. Na eerder geïnspireerd te zijn geweest over een van onze expertisegebieden, kom je tijdens onze informatiesessies meer te weten over specifieke opleidingen en ons aanbod op maat van jouw bedrijf. Registreer je voor de sessie van jouw keuze.

AMS-trajecten op maat van jouw organisatie

Nederlands

Een select team van experten staat garant voor state-of-the-art kennis en vertaalt dit in bedrijfsrelevante en praktische leer- en ontwikkelinterventies. We leggen verbinding tussen content, proces en context en helpen daarmee de ambities van je organisatie waar te maken. Ontdek onze trajecten tijdens deze infosessie.
Fulltime masteropleidingen

Engels

Je ben net afgestudeerd van je master, maar je zoekt nog een aanvullende opleiding? Of heb je beperkte werkervaring en kijk je uit naar een nieuwe uitdaging? Geef je carrière alvast een vliegende start met een praktische master-na-master.
Executive MBA

Engels

Ontwikkel je businessvaardigheden alsook je vermogen om leiderschap, communicatie en strategisch denken te begrijpen. Deze EMBA focust zich op internationale business en is dan ook de n°1 internationale EMBA van de Benelux.
Leiderschapsopleidingen

Nederlands

Heel veel organisaties en mensen worstelen met de invulling en de ontwikkeling van leiderschap dat voldoet aan de huidige context en uitdagingen. Ontdek je positie, rol en gedrag als leider met onze opleidingen in leiderschap voor professionals.
Opleidingen Leading Digital Transformation

Engels

De beloofde ROI uit digitale transformatie halen is voor vele bedrijven een uitdaging. Verkrijg met ons ‘Leading Digital Transformation’-portfolio voor professionals zowel business- als IT-inzichten en leer om te gaan met de toenemende complexiteit.
Publieke & Social Profit Management opleidingen

Nederlands

Publieke en social profit organisaties verschillen in werking, financiering en doelstellingen van privébedrijven. Managementinzichten kunnen niet klakkeloos gekopieerd worden en krijgen een specifieke vertaling in ons opleidingsportfolio.
Master in de Personal Financial Planning

Nederlands

Ontdek het volledige parcours van inkomens- en vermogensstructureringen en word een betrouwbare financiële topadviseur met deze flexibele en diepgaande opleiding voor ervaren professionals.
Master in Real Estate Management

Nederlands

Verruim en verdiep je kennis in de financiële, juridische en economische aspecten van vastgoedkunde. Maak als universitaire vastgoedprofessional het verschil in de competitieve vastgoedwereld.
Masterclass HRM

Nederlands

Professioneel Human Resources Management is onontbeerlijk binnen een organisatie. Blijf daarom als HR-verantwoordelijke op de hoogte van alle evoluties binnen dit domein met onze masterclass in HRM.
Masterclass Succesvol Innoveren

Nederlands

In deze masterclass leer je hoe je het interne innovatiepotentieel binnen jouw organisatie kan vergroten. We vertrekken hiervoor vanuit een high-level strategie om te landen bij de implementatie van een innovatiecultuur en -proces in jouw organisatie.
Executive PhD

Engels

Neem de leiding in een snel evoluerende businesswereld met grondige en diepgaande onderzoeksinzichten. Deze Executive PhD richt zich op senior executives die op zoek zijn naar relevante kennis en onderzoeksvaardigheden om toe te passen in hun industrie.

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

Het Brantijser Sint-Jacobsmarkt 9-13 2000 Antwerpen

Locatie: Antwerpen

 

Deel dit bericht!

@werkinnetwerken #zdha