Inspiratiesessie waardecreatie uit afval

Inspiratiesessie
Vermalen plasticresten die worden hergebruikt voor een design bank, groenafval dat enzymen levert voor de voedingsmiddelenindustrie; twee voorbeelden van hergebruik van reststromen waarmee nieuwe financiële en milieuwaarde ontstaat. Recent onderzoek (2015) wijst uit dat hiermee in de Haagse Binckhorst voor zo’n 20 miljoen aan potentiële waarde gecreëerd kan worden.

Hoe kunnen we als Binckse en Haagse bedrijven die waarde daadwerkelijk omzetten en nieuwe bedrijfskansen realiseren? Die vraag staat dinsdag 11 julicentraal in een door I’M BINCK- het platform van de Haagse Binckhorst en grondstoffenmakelaar Gerko Brouwer georganiseerde inspiratiesessie.

De sessie vindt van 17.30 – 20.00 uur plaats bij KPN op de Maanweg 55, gebouw 5 (TP5) zaal 2/3.

Programma:
17.30 – Inloop
17.50 – Inleiding + introductie video van Ellen Mac Arthur;
18.00 – Presentatie KPN over duurzaamheid en Circulaire economie bij KPN en hun samenwerking met Haagse Zwam
18.30 – Presentatie Gispen over Plastic Foundation + voorbeeld materialen
18.50 – Korte presentatie over kunst uit Binck Afval; Binkies;
19.00 – Inspiratiesessie circulair ondernemen;
19.40 – 20.00 uur Borrel

Zie voor het volledige programma www.imbinck.nl.

Er is plaats voor max. 25 deelnemers, dus meld je snel aan.

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

Wijkcentrum Mariahoeve

Locatie:

 

Deel dit bericht!

@werkinnetwerken #zdha