Gebruikersbijeenkomst open data overheid

Op vrijdag 12 april 2019 organiseren wij weer onze bijeenkomst voor gebruikers van data.overheid.nl. Om 12.30 uur is de algemene inloop en de lunch. Om 13.00 gaat het programma van start, afgesloten met een informele borrel om 16.30 uur!

De gebruikersbijeenkomst zal weer met een plenair gedeelte en workshops plaatsvinden. U wordt gevraagd om te kiezen uit verschillende workshops. In het voorlopig programma treft u meer informatie aan over invulling van de workshops. Geeft u bij het aanmelden a.u.b. aan naar welke workshopronde u graag wil gaan. De onderwerpen van de workshop staan genoemd en indien mogelijk staat hier ook de persoon bij die deze workshop geeft.

Voor wie?

Onze bijeenkomst is interessant voor data-eigenaren, data-hergebruikers en iedereen die professioneel of uit interesse bezig is met (open)overheidsdata. Tijdens deze dag is er genoeg ruimte voor interactie en het uitwisselen van tips, ervaringen en ideeën.

Voorlopig Programma

12.30 – 13.00 Inloop & Lunch

13.00 – 13.15 Jelle Verburg (data.overheid.nl) – introductie & nieuwste ontwikkelingen

13.15 – 13.45 Gert Meeder & Raymond Chaudron (De Nederlandsche Bank) – Open data bij de DNB

13.45 – 14.00 Verplaatsen naar de workshopzalen

14.00 – 14.45 Workshopronde 1

U kunt kiezen uit de volgende workshops:

– Gerard den Heyer (CTGB) – Ctgb en NVWA: 2 organisaties met 1 set open data & API’s

– Team data.overheid.nl – Impact open data

– Richard de Boer (Oberon) – Toepassing open data: Open Stateninformatie

14.45 – 15.00 Pauze en verplaatsen naar de workshopzalen

15.00 – 15.45 Workshopronde 2

U kunt kiezen uit de volgende workshops:

– Eva Hendricks & Marcel Hopman (Min. BZK) – Herziening van de PSI Directive

– Xaviro Jokhoe (Flamingo Report) – Toepassing open data ‘Flamingo Report’

– …. (Gemeente Nijmegen) – Open data bij de gemeente Nijmegen

15.45 – 16.00 Verplaatsen naar plenaire zaal

16.00 – 18.30 Afsluiting & borrel

Aanmelden is noodzakelijk

Om veiligheidsredenen kunnen wij alleen personen toelaten die zich vooraf hebben aangemeld. Wij verzoeken u dan ook om uw aanwezigheid (en die van collega’s die met u meekomen) vooraf aan ons door te geven door aanschaf van een ticket of door te te mailen data@koop.overheid.nl. Let op: identificatie met een geldig identiteitsbewijs is tevens noodzakelijk om toegang te krijgen tot het gebouw.

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

Ministerie Binnenlandse Zaken

Locatie:

Ministerie Binnenlandse Zaken
Turfmarkt 147
2511 DP Den Haag

 

Deel dit bericht!

@werkinnetwerken #zdha