Designer genetics

19 september 20 uur in Amsterdam

Over puzzelen met DNA en het kind als klinische constructie. Met o.a. AMC Amsterdam & De Correspondent.

Kunnen we binnenkort de genen van ons nageslacht van A tot Z zelf samenstellen, zoals uit een catalogus? Meer dan ooit is de mens in staat om de toekomst van menselijke voortplanting – en daarmee ook zijn eigen toekomst als soort – te bepalen. Met DNA, de bouwsteen van het leven, kunnen we onszelf wijzigen, veranderen en verbeteren. Met gentherapie zijn we al in staat om dodelijke ziektes te genezen die zijn te herleiden tot een enkele gen, maar de mogelijkheden lijken eindeloos. In hoeverre kunnen we straks onze kinderen ‘designen’, denk aan het geslacht, fysieke vaardigheden en cognitieve kenmerken zoals intelligentie? En is het acceptabel dat een kind een klinische constructie is? We gaan in gesprek met biodesigners, juristen, experts over de toekomst van de maakbare mens.

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

Pakhuis de Zwijger

Locatie: Amsterdam

Deel dit bericht!

@werkinnetwerken #zdha